Bu Blogda Ara

12 Eylül 2010 Pazar

METİN İÇİN


11 Şubat 2008 tarihinde Manchester United evinde oynadığı City maçına 1958 yılında yaşanan Münih Felaketi'nin 50. anma yılı için çok özel formalarla sahaya çıkmıştı. Formalar 1958 yılındaki takımın giydiği formaların, şortundan-çorabına kadar, birebir aynısı idi. Ne reklam ne de üretici firmanın logosu vardı formaların üzerinde. Ayrıca o gün sahaya çıkan ilk 11, 1'den 11'e kadar sıralanmış ve üzerinde isim yazmayan numaraları sırtlarına geçirip sahaya çıkmışlardı. Tabi bunun için EPL yönetimi zamanında bütün ülkeyi yasa boğan İngiltere futbol tarihinin en kötü felaketi olması sebebiyle 50. yılında Man U'ya bu formalar ve format için izin vermişti.


Yarın Metin Oktay'ın aramızdan ayrılışının 19. yılını üzüntüyle geçeceğiz. Aynı gün sahamızda lig mücadelesine çıkacağız. Denk gelmiş bu tarihte yapacağımız karşılaşma öncesi elbette bir takım anma törenleri yapılacaktır. Ancak yukarıdaki Manchester United hikayesinde olduğunu gibi reklamsız ve Metin Oktay'ın ismini almış tam parçalı formalarla sahaya çıksak ne kadar güzel olurdu. Fakat kulüp bunu düşünse bile TFF buna izin vermez, hele Man U formatında hiç çıkamayız maçlara. Herşeyi geçtim şuan hali hazırda Metin Oktay'ın formasını bile adam gibi yapamaz haldeyiz. Ne parçalımız parçalı, ne Metin Oktay anı formamız doğru.


Metin Oktay'ın vefat haberi alındıktan 2 gün sonra takımın maçı vardır. Maça 10 numarasız ve simsiyah reklamsız-üretici firma logosuz formalar ile çıkar takım. Apar topar 2 günde sadece takıma kadar dikilen bu formalar belki de futbol-forma tarihinin en anlamlı hikayesinin baş rolleriydiler. Bu sene olmadı, ancak bir daha ki senelere Kral'ın anısına bu filmi yeniden çekebiliriz. O formanın hikayesi için TIKLAYIN.

Yorum kısmına aynı düşünceyi dile getiren İsmail Karaceylan'a da teşekkür ederim.

4 yorum :

ismailinc dedi ki...

Aynı düşünceleri paylaştığın için teşekkür ederim. Keşke olsa ama bu sadece senin benim aklımda bir düşünce olarak kalacak gibi gözüküyor.

1991'deki federasyon acaba daha mi esnekti ki? :)

Selocan dedi ki...

O zaman kural falan yoktu. İsteyen istediği formalarla çıkabilirdi. Farketmiyordu yani. Senede 7-8 forma giymişliğimiz olurdu. Düzen olmadığı için uygulama da yoktu.

Spooky dedi ki...

antrenörü ölen takımın maçını ertelemeyen TFF ile bu işler zor artık.

rtamer18 dedi ki...

msnchester city de düz mavi forma ile çıkmış sadece adidas ve man city logosu oyuncu numarasında ise değişiklik yok

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır