Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2009 Cumartesi

G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y


Daha önce aynı adlı başlıkta (bkz: G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y ) bahsetmiştik. Fakat bir düzeltme yapmak isterim. Bu düzeltme Galatasaray ile ilgili değil Beşiktaş ile ilgili. O başlıkta darbe zamanı Beşiktaş her futbolcusunun üzerine Kenan Evren yazdırmıştı kaleci hariç demiştik.

Galatasaray'ın 1930'larda her futbolcusuna Galatasaray harflerinden bir tanesini formasına büyük şekilde diktirmesi (özel maçta) gibi Beşiktaş da Darbe zamanı aynı olayı Kenan Evren'nin her bir harfini bir futbolcusuna diktirerek sahaya çıkmıştı demiştik. Az önce rastladığım bir foto sayesinde yanlış dediğimizi öğrenmiş oldum. Bir darbe atlamışız. 60 darbesinden sonra Beşiktaş bu uygulamayı formalarına dikmiş ve 11 oyuncusu da Cemal Gürsel'in her bir harfini formalarına eklemişler. Dediğim gibi bir darbe atlamışız 80 değil 60'ta yapılmış bu uygulama. Fotosunu bulmam güzel oldu.

23 yorum :

Sühan Alp dedi ki...

internette gezerken ilgimi çekti...
bu fb forması protesto amaçlı yapılmış! konuyu bilen var mı?

http://3.bp.blogspot.com/_s4BSdTq1AQA/SoARDrECSQI/AAAAAAAAJVY/SiVs-NIfc1I/s400/fenerbah%C3%A7e%2Bformas%C4%B1.jpg

Ayberk dedi ki...

@..:: Sühan Alp ::..
Galatasaray'in 3. yildizi Fenerbahce'den once takmasi uzerine Fenerlilerin "yildizlarin bizim icin onemi yok" temali tepkisinin urunudur bu mukemmel forma :)
Ha sonra 3. yildizi takmaya hak kazandiklarinda o onemsiz(!) yildizi sahanin ortasina yanlis hatirlamiyorsam helikopterle falan indiren bir koreografi hazirlamislardir :)
Muhtemelen simdi Fenerlilerden bir tanesi "hayir Galatasarayin 3. yildizi once takmasiyla ilgisi yok biz Besiktas'a sonradan verilen 2. yildizi protesto ettik" diyecektir ama birbirimizi kandirmayalim :)

Sühan Alp dedi ki...

tamam teşekkür ederim =)
hatırladığım kadarıyla biz 3. yıldızı aldığımız zaman boğaz köprüsündeki gs bayrağının ipini kesmişlerdi =)

ayanux dedi ki...

yahu selocan bunun kenan evren lı bır modelı de olması lazım. bende bunu ilk kez gordum :) ayrıca yeni bir forma var mı ? :)

@ayberk:
forma beşiktaşın mahalli şampiyonluklarının da yıldızlara eklenmesi ve beşiktaşın da ikinci yıldızı alması nedeniyle protesto amaçlı olarak çıkartılmıştır. fenerbahçe bu forma sebebiyle federasyondan ceza yemiştir.

forma 2001-2002 sezonunun ilk yarısında giyilmiştir. galatarasay 15. şampiyonluğunu 2002 de kazanmıştır. yani bu formanın galatasaray ı protesto amaçlı çıkartılması için galatasaray ın ilk yarı başında şampiyonluğunu garantilemiş olması gerekiyordu.

Adsız dedi ki...

Hocam suna bi bakarmisin.. Forma sahte ama Ülker normalinden güzel..
http://images.gittigidiyor.com/2034/Galatasaray-KEWELL-YAZILI-MOR-FORMASI-LARGE-BEDN__20348131_1.jpg

Selocan dedi ki...

@Okan

herhalde o formayı biz bir başlık açmıştık ondan sonra yapmışlar gerçek sanıp böyle beyaz lacivert bir takipçi çizip yollamıştı bize :)

@ayanux

Bizim belliydi ilk yarıdan abi :) Yeni forma varla yok arası uğraşlar sürüyor diyelim.

Selocan dedi ki...

@ayanux

ben bu resmi görünce herhalde yanlış hatırlamıştır dedim var mı resmi peki varsa koyalım onu da :)

müşkülpesent dedi ki...

@ayanux
forma ligin son maçlarında giyilmiştir ve galatasarayın 3. yıldızlıyla çok da alakalıydı.

müşkülpesent dedi ki...

ayrıca fenerbahçenin resimdeki forması ikinci yarı piyasaya çıktı o sezon ilk yarı fenerbahçe 2000-2001 sezonunun parlak beyaz formasıyla mücadele etti. nedense 2sezon falan fenerbahçe formaları sezon ortasında değiştirmişti.

boo dedi ki...

forma tamamen gs nin 3.yıldızını çekememekten giyildi
ligin son maçında giyildi ilk yarıda giyilmedi . tek maçta giyildi ve ceza da son maçta alndı zaten.

Selocan dedi ki...

Neyse ama forma çok nadirdir ben birisinde göremedim hiç o yıldızlı formayı.

Bizim deprem siyahı formamız gibi ki onu bile gördüm tribünde allahtan tanıdık çıktı bastırıyoruz :)

b.p. dedi ki...

2001-02 sezonunun 2. yarısının sonlarına doğru beşiktaşın 2 milli küme şampiyonluğunun federasyon tarafından lig şampiyonluğu olarak kabul edilmiş, 2 sezondur formasına yıldız eklemeyen beşiktaş bu karardan sonra 2 yıldız eklemiştir formasına. Sadece bunu protesto etmek amacıyla 21 Nisan 2002'de oynanan Fenerbahçe Trabzon maçında ilk olarak giyilmiştir. Galatasaray ise bu maçtan 2 hafta sonra şampiyonluğu garantilemiştir.
Çok bilmişlere duyrulur.

b.p. dedi ki...

@Selocan

Galatasarayın siyah deprem formasının aksine yıldızlı beyaz forma satışa çıkmıştı o dönemde. Fazla sattığını sanmıyorum ama. Çok çirkin bişeydi çünkü.

Selocan dedi ki...

Abi gerginlik olmasın şimdi :) Forma nadir dir diyorum bunu Fenerbahçeli koleksiyonerler eklesin helal diyorum :)

Selocan dedi ki...

Satıldığını bilmiyorum onun. O zaman bulunur elbet.

müşkülpesent dedi ki...

formayı o sezon şampiyonluk yarışını yaşayan her fb li ve gs li bilirki gs nin 3.yıldızı üzerine yapılmıştır ilk trabzon maçında giyilmiştir o da doğrudur gs şampiyon olduktan sonra yaptırıp yaz tatilinde giyecek halleri yoktu. gs trabzonu yenip arayı açınca fb gündem değiştirmenin yolunu böyle sünnet çocuğu gibi formalarla buldu o sezon da.
çok bilirim tahmin ettiğinden de çok.

boo dedi ki...

nisan ayı ilk yarıya denk gelmiyor hele ki nisanın sonu dediğin maç gs nin kocaleinde mi yoksa samiyende yozgat maçında mı şampiyonluk kutlarız düşüncesiyle 3 puan önde girdiği son 2 hafta. fenerbahcenin o yıldızlı formasının gs ye ithafen yapıldıgını fenerliler bilse de söylemeyeceklerini herkes biliyor zaten. yoksa bir de şampiyonluk kutlamamızın oldugu gün , "atatürkun kulubu ziyaretinin 89. yıldonumu" kutlamaları kisvesi altında "haydi formalarınızı giyin caddelere doluşun" çağrısı gelir miydi aziz yıldırımdan. herşeyin bir bahanesi var atatürkü bile kullanırcasına. neuchateli 5-0 yendigimizin ertesi senesi özel maç için kadıkoye neuchatelin çağırılması ve mağlup olunmasından tutar , 17 mayıs kutlamalarına alternatif 19 temmuz bayramına kadar bıkarım bu çabadan

müşkülpesent dedi ki...

sami yen de yozgatı 5-0 yenip şampiyonluk kupasını alırken anadolu yakasında atatürk'ün kulübü ziyareti kutlamaları yapılıyordu, o dönem tribünde yaşayan fenerli çok iyi bilir o formanın ne için yapıldığını. biz ismetpaşa da sesimizi bırakıp 80 otobüsle istanbula dönerken bağdat caddesinde fenerbahçeliler sokaklara dökülmüşlerdi gs li geçse de taşlasak diye.

b.p. dedi ki...

Üstünüze alındıysanız ne mutlu...
bi taşla iki kuş.

ayanux dedi ki...

neyse konu şaşmış ve şaşırmış. blog un da boyle bır kotuluğu var. yazılan yazıya bak, yorumlara çay demle. neyse benim de fenerbahçe formaları blog uma bekleriz artık orada yazarsınız. belkı oyle belkı boyle ama sonuc olarak cok harika bir formadır.

@selocan
abicim bırak şimdi. çok fena bir forma gelmeli bu aralar. yılların koleksiyoncusu var karşında. yemezler yani. :)

Adsız dedi ki...

http://4.bp.blogspot.com/_8aFwFwu52I0/Spt8wRwZssI/AAAAAAAABoc/G0AkH1fDFzw/s1600-h/manu-adebayor-a-encore-marque-pour-city-a-portsmouth.jpg

bu yıl citynin özel bir yılımı yoksa öylesinemi reklamı ufaltmışlar

boo dedi ki...

ironik olmuş kanarya bir kuşken. ebabil gibi olmasın sonu diyelim mutlu edebildigimize sevinelim

vobeya dedi ki...

http://fanatik.ekolay.net/Galeri/GalleryDetail.aspx?Gallery=4333&Photo=25


formamızın yaka kısmındaki galatasaray yazısı kaldırılmış

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır