Bu Blogda Ara

10 Ağustos 2009 Pazartesi

ÜLKER REKLAMININ RENGİ


Formalar güzel, Fontlar muhteşem. Burada hep eleştiriyor gibi gözüksek de şimdilik beğenmediğim çok fazla bir şey yok. Hele ki fontlar da kesinleşince içim iyice rahatladı. Genel olarak geçen seneki kadar olmasa da ve kusurları büyük olsa da formalarımız güzel, fontlarımız ise mükemmel bana göre.

Şu Ülker rengine gelelim; Neden Galatasaray'ın renginde bir kırmızı uydurmamışlar bu reklama anlamış değilim. Bu yukarıdaki beyaz formada font ile Ülker arasındaki uyumsuzluk insanı cidden rahatsız ediyor. Bütün maç ona taktım :). Ama neden taktım ? takma sebebim Fenerbahçe. Bu adamlar nasıl söz geçiriyorlarsa, formalarının arkasındaki ülker reklamları formalarının laciverti renginde ki Ülkerin logosu lacivert bile değil. Bizde ise, Ülker logosunun orjinal rengi kırmızı olmasına rağmen ufak bir tonlama ile kendi rengimize çekememişiz (artık kim varsa bu işin başında). Yani nasıl oluyorda Fenerbahçe, ülkerin rengini kendi lacivertine uyduruyorda, biz zaten kırmızı olan rengi kendi tonumuza göre ayarlayıp kullanamıyoruz, ülker kendi orjinal rengini kullanıyor ve böyle turuncumsu renkte oluyorlar ? Bu torpil nerden ve nedendir yahu ? Biliyoruz Ülker'in Fenerbahçeli olduğunu fakat bu kadar da kıyak olmaz ama !


Mesela mor formamızda neden Ülker kırmızı renkte ? Neden font gibi beyaz renkte değil ? Eminim fenerbahçe de bu şekil bir durum olsaydı o reklam beyaz renk olurdu. Çok merak ediyorum bu çifte standartın sebebini. Bunları uydurmak çok mu zor ? Sebebini bilen paylaşsın lütfen :).


Bu arada Feneriumda satılan formaların Ülker reklamsız satıldığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

9 yorum :

ufooo dedi ki...

Bende gerçekten bunu düşünüyordum aynı şey 2000-2001 sezonundada olmuştu telsim göğüs reklamı bizde orjinal renklerle sergileniyordu fbde kendi rengiyle yani sarı lacivert sergileniyordu ama bu yanlıştan dönüldü ve yanlış hatırlamıyorsam ligin 2. yarısında bizimde sarı kırmızı sergilendi.Ülkerin fenerli olduğunu söylüyorsun telsimde galatasaraylıydı biz o uygulamada yine gecikmiştik.Bana kalırsa bunun ülkerle bi alakası yok bu tamamen forma tasarımcısının bi sorunu.HA şunuda söylemeden geçemeyeceğim bu sırt reklamı uygulamasında bjk başkanının almış olduğu karar gerçekten takdire şayan (eğer sponsor bulamadığı için böyle davranmıyorsa).Sırt reklamı olarak hiçbir ücret gözetmeden tamamen hayır olsun diye KIZILAY ın reklamını yapacakmış.sanki KIZILAYın bu reklama ihtiyacı var..

Adsız dedi ki...

Bence bu tamamen reklam karşılığı alınan parayla alakalı.Hatta Galatasaray'ın Ülker ile sırt reklamı anlaşması yapıldığı haberi ortaya atıldığında 30 milyon dolar gibi bi paradan bahsediliyordu.Sırt reklamı için yapılan antlaşma da en karlı çıkan kulüp Galatasaray'ın olduğu ortada.Yıldırım Demirören dün veya önceki günkü konuşmasında 3-5 milyon dolar için sırtımıza reklam almayız gibi birşey söyledi.Tabiki Galatasaray'da 3-5 milyon dolar için reklam almayabilir ama kulübün ekonomik durumu ortada,hem taraftarlara satılan formalar üzerinde ülker reklamı olması,hem Galatasaray'ın Ülker'in rengini değiştirmeden sırtına alması hemde 4 takım arasında sırtına reklamı alan ilk kulüp olması gibi etkenler antlaşmanın değerini arttırıyor.
Doğal olarak en fazla para kazanan kulüpte biz oluyoruz.Fenerbahçe'nin bence ülkere söz geçirdiği falan yok
Kulübün ekonomik durumu zaten iyi paraya bizim kadar ihtiyaçları yok doğal olarak kendi istedikleri gibi tasarlayabiliyorlar.Ülker'in rengini formaya uygun olarak basmaları,Taraftara ülker'siz satmaları antlaşmanın değereni düşüyordur.Biz 30 alıyorsak onlarda Yıldırım Demirören'nin dediği gibi 4-5 milyon dolar alıyordur heralde.

Adsız dedi ki...

Ufo;

Ülker kendilerine yıllık 4 milyon euro önermiş. 4*4 = 16 olur =) Parayı az bulmuş hıyar.

ÜLKER olayı;

Fenerbahçe'nin formalarında hiç bir türlü KIRMIZI renk göremezsiniz. Vodafone logosu bile kullansalar o logo lacivert olur. Fenerbahçe tesislerine bile kırmızı ile girmek yasaktır. Hatta bir ara Kazım'ın kramponlarını değiştirttiler zorla; nedeni ise rengi kırmızı diye.

Unutmadan ÜLKER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ülker, Fenerbahçe camiasının içindeler. Kongre veya yönetim tam emin değilim mevkiilerinden fakat içinde olduklarına eminim.

Bu durum bundanda kaynaklanıyor olabilir.

Selocan dedi ki...

Barcelonanın yıllık geliri 350 milyon euro. Beşiktaşın borcu 150 milyon euro. Pek akıllıca davranmamış Demirören.

Biz bu sene yanlışsam FCN Blog düzelt sen bilirsin. Reklamlardan 120 milyon lira gibi (tabi anlaşma yıllarıyla beraber 5 senelik galiba) bir gelir elde ettik. Bu ülker de 30'a yakın para kazandık. Karşılığında maliyetleri 12şer olan aşağı yukarı 2 futbolcu aldık bonservisleriyle. Yani bu reklamlar bu kadar kulüp için faydalıyken, BJK'nın da bu kadar borcu ve ihtiyacı varken ilginç bir anlaşma yapmışlar. Hem kimse bjk'nın sırtına bakıp kızılaya bir katkı yapmaz bu ülkede. Çarşı zaten gereken katkıyı yapıyordu.

Belki Koral dediğin doğrudur reklamı koyma şartları vardır ve para buna göre artıp azalıyordur.

müşkülpesent dedi ki...

@fcn blog

daha dün derağzı tesislerinde cemil turan'la çay içtim üzerimde de kırmızı tshirt vardı. gs adidas tshirtle de gittim kimse kapıdan sen giremezsin diyemez. tabi ki formasının üstüne kırmızı koymak istemez stadyumda ki burger king in renkleri bile sarı lacivert

ama şöyle bişey var derağzı tesislerinin içindeki halı saha da bundan 6-7 yıl önce başka yerli takımın formasıyla maç yapmak yasaktı hala öyle mi bilmiyorum. biz de o sene panathinakos formasıyla oynamıştık halı saha da.

stadyumda maç öncesi sahayı gezen serhatın da kırmızı şapkasına takmışlardı.

sadece futbolcularının üzerinde pek kırmızı görmek istemiyorlar

Selocan dedi ki...

Armalarinda kirmizi da var ustelik. Hemde kucuk bir nokta da degil hani. 3rd formalarinin kirmizi olabilecegi kadar var o kirmizi. Bjknin sadece turk bayragi yuzunden kirmizi forma yapmissa zamaninda fb'nin hayli hayli yapmasi lazim. Armanin 3. Rengi kirmizi cunku:)

Ercan Güney dedi ki...

Ben farklı düşünüyorum bu konuda. Ülker 3 büyükten birine bir teklif yapınca diğerlerine daha düşük bir rakama imza attırması çok zor. Ayrıca BJK ana sponsoru zaten Ülker (Colaturka). Beşiktaş olsa olsa avea reklamı alabilirdi (kolları fb gibi Türk Telekom yaparak). Taraftarın forma konusundaki tepkisini azaltmak için böyle birşey yaptılar sanırım. Bu arada BJK borcu 150 m tl yaklaşık 100 m $.

Herhangi Biri dedi ki...

selamlar kendimce bu sene olması gereken parçalının(şekil değil renk olarak)resmini koyoyorum

sırttaki ülker ve koldaki avealar sanırım böyle daha iyi oldu

saygılar

http://img168.imagevenue.com/img.php?image=90440_fro_122_992lo.jpg

Herhangi Biri dedi ki...

tabi bir de bu var farklı renkten hoşlanmayanlar için

http://img138.imagevenue.com/img.php?image=87886_fro_122_554lo.jpg

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır