Bu Blogda Ara

27 Ağustos 2009 Perşembe

SAHTE FORMA SORUNU #2 GS STORE İHBAR HATTI

Sahte forma sorunu canımı sıkmaya devam ediyor. Geçen malum siteye şikayette bulunduk Lisanssız ürün satmamaları yönünde. Biz şikayet etmeden önce 58 forma mevcuttu biz şikayet ettik bugün 105 formaya çıkmış. Bu yeni eklenen formaların yüzde doksanı yeni sezon ve bu yeni sezonların hemen hemen hepsi lisanssız sahte formalar ve orjinal store ürünü olarak tanıtılıyorlar. Bunlara kanan kişiler açık arttırmada fiyatı uçuruyorlar ve neredeyse store fiyatına formaları alıyorlar, sonuç kulüp bu işten 0 lira kazanıyor. Yazık ! Demek ki kimseye biz duyarlı taraftarlar olarak söz geçiremiyoruz. Sizden ricam malum açıkarttırma sitesine üye iseniz siz de şikayette bulunun.

Biz söz geçiremiyoruz onu anladık. Kulübün bu konuda bir çalışması olmuyor mu? Yani sokaktaki tezgahlarda satılan formalardan çok daha büyük bir sorun bu internet satışları. Başkanımız dahil herkes bu işten çok rahatsız fakat neden somut bir adım atılmıyor ? Stad çevresinde zabıtalara sahte forma toplatmakla bu iş çözülmez, internet ortamında yüzlerce forma satılıyor ve esas sahtecilik bu ortamda.

Bakın ayanux çok güzel yazmış. Ben bu başlıkta paylaşayım. Fenerbahçe kulübünün ihbar hattı mevcutmuş. Google'a arattığınızda çıkıyor bu ihbar bölümü. Fenerbahçe o sitede geçmişte kaç dava açıldığını, bu davaların sonuçlarını ve ne kadar tazminat toplandığını gösteren bilgiler de eklemiş bu siteye. Ayanux'un yazdığını söylüyorum siz de siteden bakabilirsiniz; Fenerbahçe geçtiğimiz senelerde bu sahtecilik ve lisanssız ürün davalarında toplam 210 yıl hapis cezası ve 18 trilyon para cezasına çarptırmış bu sahtecileri. "210 hapis ve 18 trilyon" Alın işte gelir kaynağı. Bu ihbarların büyük çoğunluğunu duyarlı taraftarlar yapıyor kulüplerine !

Belki bizim kulüp de kendi çabalarında birilerine davalar açıyordur benim değinmek istediğim ne kadar ceza kesildiği değil. Benim değinmek istediğim. Ben gsstore ihbar hattı diye arattığım zaman google'a karşıma hiçbir şey çıkmaması. Yani olay şudur. Bizim gibi duyarlı vatandaşlar bu sahte forma satılan sitelere söz geçiremiyorlar, o zaman ne yapmamız lazım olurdu. ? Bir ihbar hattımız olurdu ve biz bu sahte forma şikayetlerimizi direkt olarak Galatasaray Kulübüne yapardık. Onlar da gerekli sitelere ihtarlarını çekerdi ve satanlara ciddi cezalar uygularlardı. Ne yazık ki böyle bir mail adresi ve telefon yok kulübümüzün. Umarım buraları okuyan Kulüpten birileri varsa bir el atarlar bu işe. Sonuçta herkes bu durumdan şikayetçi, artık bizim olduğumuz kadar kulübümüzün de bu işe ciddi el atması lazım. Bu işteki en büyük yardımcıları da gayet tabi ki Gerçek Galatasaray Taraftarları olacak. Bu yüzden bu tip bir ihbar hattının mutlaka ve mutlaka kurulması lazım.

ayanux teşekkür ederim

13 yorum :

pinarfiliz dedi ki...

ben şahsen bu sahte forma alanları hırsız diye niteliyorum.Sırf forma parasını denkleştiremediğim için o turuncu formayı alamadım.benim bu konuda düşüncem net ve basit:ya orjinalini al yada hiç alma.

ayrıca fenerinki gibi bir ihbar hattı olsa çok güzel olur korsanı bitirmek için.

vobeya dedi ki...

selocan kardeşim bu formanın bulunabilme şansı var mı


http://www.mackolikler.com/resim/image/Umit-Karan/umit_karan-3.jpg

Selocan dedi ki...

O seneki 4 formada da bu türk bayrakları vardı. Ligde giyilen maçlarda formalara Türk bayrakları basılıp çıkılırdı aslında baskı değil stickerdı. Bulabilme ihtimalin şöyle var; Formadan alırsın Türk bayrağını sen basarsın çünkü kaliteli bir baskı değil. Bizim bu seneki Süper Lig logoları gibi yapıştırma tarzıydı bu bayraklar. Dediğim gibi formayı bulup o stickerlerı da bulup sen bile yapabilirsin. Anlayacağın önemli değil bu kadar ayrıntıya takılma derim :)

Türk bayrağına bakacak olursan şöyle söyeleyeyim sana 2000'den 1990'a kadar her formadan 2 şer tane alman lazım hemen hemen, Avrupa ve Lig versiyonu olacak şekilde. Bizim leeds çubuklu formamızın, uefa final beyaz formamızın da türk bayraklı versiyonları kullanıldı ligde az insan bilir bizim 99-2000 sezonudan ligde o meşhur formalarımızda türk bayrakları vardı. Ayrıca 98-99, 97-98, 96-97 adidasların ve daha önceki umbroların da dahil hepsinin Türk bayraklı versiyonları vardı ligde kullanılan maçlarda. O yüzden türk bayraklarına takılma derim

Eğer formayı sevdiysen dediğim gibi o bayraklar sticker tarzıydı zaten özenle yapılmış ya da geçen seneki gibi, formada üretimden çıktığında yoklardı. Sonradan nasıl bu sene süper ligi yapıştırıyorlar onu da aynı şekilde yapıyorlardı. Formayı bulup bayrağı sen de ekleyebilirsin.

Selocan dedi ki...

http://www.imagebam.com/image/675dc246932789/

Yukarıdaki linkteki formamız gibi aynı sezonun beyaz formasında da türk bayrağı vardı. Ve benim koleksiyonumda bulunan 98-99 97-98 ve 96-97 türk bayraklı bütün formaların türk bayraksızları da mevcuttu avrupa maçları için. Ayrıca Umbro formalarda lig ve Avrupa da kimisinde bayrak kullanıyordu kimisinde kullanmıyordu :) O yüzden bu bayrak meselesine çok takma yoksa dediğim gibi her formadan 2 tane bulman gerekecek bayraklı bayraksız diye. İnsan bir yerden sonra kafayı yer bu durumda ince ayrıntılar yüzünden :). Tabi formayı seviyorsan ayrı onu da dediğim gibi kendin yapabilirsin :)

vobeya dedi ki...

tamamdır selocan teşekkür ederim.ben o bayrağı normal logonun kalitesinde zannediyordum.hoşuma gitmişti.ama fikrim değişti şimdi :D

Selocan dedi ki...

Yani abi işine karışmak gibi olmasın tabi de bence diyorum hani benim düşünceme göre tabi. Koleksiyon yapacaksan bayrak işine çok takmamalı insan, çünkü bitmez bu iş yoksa :) zaten her hafta yeni bir formamız çıkıyor. İnsan sonunda kafayı yer. Bayrak çok karışık mesele olmuştur bizim bunca yıllık forma tarihimizde 90larda da sürekli değişirdi 05-06'da bile değişiyor. Böyle küçük ayrıntılara bakma derim benim tavsiyem tabi yine sen bilirsin. Forma aynı olsun yeter. Göğüs Reklamını ve bayrağı bir kenara bırak derim çok ciddiye alma. Tabi yine sen bilirsin :) İşine karışmak gibi olmasın.

Selocan dedi ki...

He o da var tabi Her formanın farklı bir göğüs reklamlısını aramak da çok kafayı yedirtir insana. Forma zaten aynı forma ha showtv yazmış ha emek sigorta yazmış ha telsim ha aria :)Sonuçta forma aynı forma. ayanux demişti galiba forma fetişisti olmamak lazım diye :)

ayanux dedi ki...

vobeya sakın yapma. o turk bayragı 3d lextra dan yapılmıştır ve sporting id tarafından üretiliyor. sahtesi ile gerçeği birbirinden ayırt edilebiliyor. selocan karıştırmış son derece kaliteli bir baskıdır o.

ayrıca forma nın reklamsızı turk bayraklısı v.s. v.s. derken hepsini toplamaya kalkarsak gerçekten bu işe ne para yetişir ne zaman. benim içinde geçerli olan, reklamlı olursa süper, reklamsız olursa averaj.

Selocan dedi ki...

Yok be abi nesi kalite onun bende vardı işte o formadan bildiğin ince sticker baskıydı. Ya da biz kandırıldık onu bilemem :)

vobeya dedi ki...

selocan valla bende ayanux un dediği gibi biliyorum:D

ama eski forma almaya artık gerek yok galiba.yenilerden beyazı alıcam:D

ayanux dedi ki...

valla selocan senin eline geçen formadaki baskı nasıl bilmiyorum ama resimdeki baskı direk 3d lextra. resmi 1 km öteye koy ordan da direk soylerım :)

Selocan dedi ki...

Neyse abi çok iddia etmiyorum. çok uzaktan bakmana gerek yok. bizim efsane şampiyonluk videomuzu arayıp bulursan numaralı alt tribünde futbolcular 16 dakika boyunca fenerbahçe maçını izliyorlar orada formaya çok yakın bakabilirsin yakından göebilirsin bayrakları. Ben de vermeseydim formayı yakın çekim fotolarını yollardım. O videoya bak istersen

Selocan dedi ki...

Hatta o sezonun beyaz formasının türk bayraklısı bir ara seri br şekilde ebay'de satıldı. hala da satılıyor olması lazım. İsteyen merak eden alabilir ancak climacool değil yani maç forması değil o formalar.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır