Bu Blogda Ara

6 Ağustos 2009 Perşembe

YENİ FONTLAR


Galatasaray Netanya'yı nakavt ettiği maçın formalar açısından 2 önemli noktası var. 1.si Mor forma ile çıkılmış ilk maç olması ve AliSamiYen'de giyilmesi. 2. konu ise maçta kullanılan ve bu sezon giyeceğimiz fontlar.

İlk konuyu kısa keseceğim. Çok yakışmış ve sahada çok güzel gözüküyor formalar. Eminim beğenmeyen bir çok kişi bu maçtan sonra formaya bir başka bakmıştır.

AliSamiYen'de giyilmesine gelirsek; Bu formanın galasıydı, çok konuşulan ve konuşulmaya devam edecek olan dikkat çekici formalarımız taraftarın beğenisine sunuldu ve önyargıları gidermek için yeni formalar çıktığından beri evimizden oynadığımız ilk maçta bu formalar kullanıldı. Her ne kadar parçalıdan başka bir formanın ASY'de giyilmesine karşı olsamda dediğim gibi bugünü ayrı tutmak lazım çünkü bu hareket, forma ile taraftarı kaynaştırmak için yapılmış bir hamleydi. Bence başarılı da olmuştur. Dediğim gibi bir Gala günüydü.


2. Konu font meselesi. Galatasaray muhteşem bir font hazırlamış inanılmaz beğendim. Parçalı formada, Elano imza gününde bu fontu görmüştük, fakat mor formada 90 dakika boyunca izleyince herkes aşağı yukarı benimle aynı fikirdedir, font muhteşem olmuş. Galatasaray logosunun ekleneceğini biliyorduk ve eklenmiş sonunda, tüm sezon maçlarda da fontlar bu şekilde olacak. Süper bir ayrıntı hep severdim takım logolarının fontlarda olmasını zaten..

Merak ettiğim Beyaz forma fontu da değişecek mi. Yani belki yazı karakterleri aynıdır hala çözemedim :) Fakat mutlaka o kırmızıya benzeyen fontta da kontür işlenir isim ve numaraya. O da olursa tamamdır.


Sonuç olarak bana göre forma da, font da süper ve takıma çok yakışmış.

Vobeya da resimleri atmış teşekkür ederim. ben de sporx 'den almıştım

Önemli bir konu başlık açayım dedim, geri kalmayalım. Artık pazartesi görüşürüz :)

11 yorum :

vobeya dedi ki...

ve blogum değişiyor.herkes davetli.


vobeya.blogspot.com

Ercan Güney dedi ki...

Fontta logo olması güzel ama yanılmıyorsam sadece avrupa maçlarında olacak. Çünkü federasyon sadece üretici firmanın logosuna izin veriyor. Süper kupadaki Fenerbahçe formalarına baktım numaralarda logo yoktu. Bence saçma bir kural. İnşallah değişir. Birde şorttaki logo numaranın üstündeydi. Anlam veremediğim kurallar.

http://fanatik.ekolay.net/Galeri/Image/Photo/4275_20090803003131239_erol4.jpg

http://fanatik.ekolay.net/Galeri/Image/Photo/4275_20090803003536349_y11.jpg

vobeya dedi ki...

Ercan Güney

bu yılki tff kurallarına göre artık loglar numaranın üstünde olacak.sağ taraftalar.sol taraf boş kalmış.o bölge için hala reklam umutları da var galiba..

Ercan Güney dedi ki...

Reklam umuduyla felan alakası yok kural öyle. Sen ister reklam al ister alma. Premier league gibi bi standart belirlemek istemişler ama bence içine etmişler. En azından opsiyon olmalıydı. Reklam almayan kulüpler eskisi gibi devam edebilir şeklinde.

ufooo dedi ki...

ya arkadaşlar eminmisiniz lig maçlarında bu sırt numaralarında logo olmayacağından..
ben çok beğendim dün geceki maçta hem formayı hemde logolu fontları..

b.p. dedi ki...

Font aynı. Sadece içteki kontür yoktu beyaz formada.
Son halini yetiştirememişler galiba ilk maça. Logoda yoktu çünkü.

ufooo dedi ki...

arkadaşlar federasyondan aldığım belgeler bizi formada kullanılacak reklam ve sırt numaraları hakkında bilgilendireceğini düşündüğüm için sizle paylaşmak istedim...
bu belgeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..
www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=6875

Sercan dedi ki...

ne sacam yav
su anadolu takimlardan birsey olmaz
100 tane forma cikariyorlar
en aza 3 tane home
http://img212.imageshack.us/img212/4137/zwischenablage01p.jpg
kirmizi güzelmis :D

ufooo dedi ki...

arkadaşlar altta vereceğim adresten galatasarayın ve bütün süper lig takımlarının ligde giyecekleri formaların tamamını bulabilirsiniz.
gs mizin netanya ile ilk maçta giymiş olduğu beyaz formadaki fontlar gerçekten geçiciymiş yenisini ve sade kırmızı formayı vereceğim linkte bulabilirsiniz..

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=7627

ufooo dedi ki...

Bu arada araştırdım süper ligde bulunan takımların hiçbiri fontların üzerinde klüp logosu kullanamıyor.bizzat federasyonu arayıp sordum..Sadece avrupa maçlarında isteyen kulüp kullanabiliyor mesela dün geceki GS-Netanya maçında galatasaray fontlarında olduğu gibi..

ufooo dedi ki...

TFF bu sene bazı kurallarla ligde forma standardını yakalamaya çalışmış ingiltere premier ligde olduğu gibi ama maalesef premier ligin çok gerisinde bir sürü eksik var.Ama umuyorumki ilerleyen zamanlarda bu eksikliklerde ortadan kalkar ve bizim ligimizin görsel kalitesi artmış olur.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır