Bu Blogda Ara

3 Ağustos 2009 Pazartesi

NE PARÇALI, NE ÇUBUKLU !

91-92 Home


91-92 Away


91-92 3rd


Galatasaray tarihi boyunca malum parçalı forma klasiktir. İlginç sezonlar haricinde (en başarılı sezonumuz da buna dahil) genelde parçalı forma giymişizdir. Tabi bazı sezonlar çubukluyu tek başına ya da parçalı ile de kullanmışızdır. Bir nevi bu şekilde çubuklu, 2.Home forma niyetinde kullanılmıştır.

1991-1992 Sezonu marjinal tasarım formaları ile birlikte oldukça ilginç bir sezondur. O sezon ne parçalı ne de çubuklu forma giydik, o sene şimşek desenliydik üstüne üstlük birde lacivert mavi formamız vardı her nekadar giymemiş olsakta.. Oldukça ilginç değil mi? Galatasaray tarihinde benim bildiğim böyle başka bir durum yok. İlginç bir olay, paylaşayım dedim.

Şimdi böyle bir durum olsa ne kıyamet kopardı..

20 yorum :

Adsız dedi ki...

selocan24 niye sağdece deplasman formasında reklam var ?

Selocan dedi ki...

O diger 2 forma zamaninda kulupten alinmis formalar (ben almadim) kulupten sezon icinde edinilmis ve o zamanlar baski olan reklamlar henuz basilmamis olarak verilmis. Cok yakin zamana kadar da bu baski reklamli formalari eger kulupten edinebilseydiniz reklamsiz veriyorlardi. Storelar cikti cikali artik kulupten forma pek fazla alinmiyor alinsa da storedakiler gibi reklamli oluyorlar.. Away formaya gelince o mac fotosu henuz formayi edinemedim ve mactan once baski reklam konmus formaya.

Ayrica reklamsiz olmalarinin bir sebebi o sene 2 reklam kullaniyorduk show tv ve adec saat. Kesin bit reklamimiz olmadigi 2 tane kullanildigi icin kulupten alinirken baskili almak zordu..

Serapbenbuyrun dedi ki...

İç saha forması tuhaf olduğu kadarda şık görünyor :D teşekkürler (:

mbelge dedi ki...

Böyle bir durum benim bildiğime göre de tarihimizde tek. Bir şekilde, ya çubuklu ya parçalı giymişiz her sezon. Bazen tabii parçalının çok acayip tasarımlarını da giymişiz, ama sonuçta giymişiz. Buna benzer tasarımların olduğu bir lansmanı Allah göstermesin (:

L dedi ki...

abi o dönem çok garip ya, mesela 90'ların başında bjk'nin de kırmızı, mor ve gri formaları var. o ara herhalde alternatif renk ve değişik tasarım mevzuu ufaktan canlanıyordu. ama gelen tepkinin ne olduğu belli tabii.

Volvox dedi ki...

Mor formaya uzaktan uzağa yaklaşanlar mavi ve lacivert içerikli formaya nasıl yaklaşırlardı acaba?

Selocan dedi ki...

Mor tamam da lacivert ayıp olurdu ama. Fenerbahçe kırmızı forma yapar mı?

o da ne acı birşey ya sırf fenerlisin diye dünyanın en güzel rengine düşman oluyorsun :)

emregs75 dedi ki...

Ama logolarında kırmızı rengi var. Hayır onu bıraktım bu adamlar milli maça giderken de mi giymiyor milli takımın formasını?

ayanux dedi ki...

umbro nun forma tasarımında doruklara ulaştığı yıllar. aslında 90-94 arası umbro formaları tasarımlarını oturup adam akıllı bir yazmak lazım. mesela şimşek formanın yarısının başka, diğer yarısının da başka olduğu formalar dahi var. bazı yıllar umbro nun tasarımları 50-60 ı bulabiliyor. gerçekten inanılmaz.

bir de :) arkadaşlar fenerbahçenin kırmızı renk ile ilgili bir sorunu yok. sorun sarı ile birleşmesi ile başlıyor. galatasaray'ın da durumu aynı, galatasarayın da mavi veya lacivert ile ilgili bir sorunu yok. sorun sarı ile birleşmesinden başlıyor. :)

b.p. dedi ki...

@ Lappapzade

Beşiktaşın o dönem ki kımızı ve gri formalarının fotoğrafı var mı hiç?

kırmızıyı senin blogda görmüştüm sanırım ama maç fotografı değildi galiba. Griyi ise hiç görmedim.

L dedi ki...

hocam ben geçen bir gri-siyah kombinasyonlu resim gördüm. elimde var. kırmızı da evet, maç fotosu değil ama, en azından öyle bir işe girişmişler. giydiyseler de artık kaç zaman sonra çıkar bi maç fotosu ortaya.

@ayanux:

fb'nin kırmızı ile sorunu yok diyorsunuz da, tutup fb düz kırmızı giyse mesela seneye neler olur biliyorsunuz değil mi:)

b.p. dedi ki...

o zaman "unutulan formalar" kısımına ekleyi ver resmi, merakımızı giderelim :)

kırmızı krampon giyen adama bile uyarı geliyo yönetimden. Forma tasarımını öneren fenerium çalışanı anında muhasebeye gider heralde.

müşkülpesent dedi ki...

almanya nın usa 94 dünya kupasında giydiği formasının kırmızı versiyonun beşiktaş bir kaç maçta giymiştir eğer almanya nın o formasına bakarsanız şöyle tarif edebilirim formanın ana rengi kırmızı üstteki baklavalar da siyah beyazdı.

müşkülpesent dedi ki...

http://2.bp.blogspot.com/_ECGTSxw5C2I/STPs-fSfwqI/AAAAAAAAAy4/ZmDrDN8Xey8/s320/gazzi.jpg

şu gördüğünüz formanın ana renginin kırmızı olduğunu farzedin üst baklavalar yine siyah beyaz.

L dedi ki...

o forma harika bir parça. ama doğru düzgün resmi yok maalesef.

Selocan dedi ki...

http://img37.imageshack.us/img37/7872/besiktas9495a.jpg

şu formadan bahsediosunuz işte size doğru düzgün resmi :) tatilde de çalıştırıosunuz :P şaka tabi, erkamerkamdan sevgilerle :)

L dedi ki...

eyvallah patron.

b.p. dedi ki...

Altay maçında giyilmişti o kırmızı forma.
Hatta cezasahası içinden Sergen çift vuruşla gol atmıştı diye hatırlıyorum.

müşkülpesent dedi ki...

@b.p

aynen öyle olmuştu tavana asmıştı sergen hatta o maç bursa da oynandı sanki cezalıydı galiba bjk

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

hep söyledim en sevdigim formalarin arasinda yer aliyor
sari kirmizi ve d ebeyaz
1991-92 sezonunun formasi-
hic unutmam bu formayi gördügüme ilk aklima gelen w bremen -gs gs fb maci vede kosecki tabiki bu formalar yeni ciktiginda
ilk olarak tanju formanin reklamini yapmisti
hatta reklam olarak -opel- firmasi yaziyordu
ama tanju o yil takimdan ayrildi
sevgiler paylasim adina cok tesekkür ederim

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır