Bu Blogda Ara

24 Ekim 2009 Cumartesi

1 SEZONDA 3 FORMA MARKASI

Geçmiş yıllarda forma konusundaki istikrarsız görüntüye çok güzel örnek olabilecek bir sezon 80-81 sezonu. 70'li yılların sonları 80'lerin başı, formalarımızın bir marka tarafından yapılmaya henüz yeni yeni başladığı zamanlardı. Anlaşılan hangisi olacağına karar verememişiz ve hepsinden biraz biraz denemişiz.

PUMA
Aslında durum şu; Galatasaray o sezon home ve away olarak düz formalar tercih etmiş. Yani parçalı veya çubuklu kullanmamış. Bu düz formalar Puma marka ve sezonun çoğunluğunda giyilmiş. Bazı maçlar, ki bir elin parmaklarını geçmez, Parçalı forma giymişiz. Bu parçalı forma da bir önceki sezonda giyilen Umbro marka. Ayrıca son 2 başlıkta belirttiğim ve 81-82 sezonunda çıkmış gibi görünüyor dediğim Adidas marka beyaz forma, meğerse bu sezon da tek maç giyilmiş.

UMBRO

Yıllar geriye gittikçe gazetedeki spor sayfaları ve resimler gitgide azalmaya ve kalitesizleşmeye başladı. Bu sebeple de her maça ulaşmak zor oluyor. Fakat benim yakaladıklarım bu 3 marka. Belki bir ihtimal markasız parçalı formayı da giymişizdir, ama görmediğim için saymıyorum. Aslında daha ileriki sezonlarda da farklı marka durumu söz konusu. Örneğin; Adidas veya markasız formalarımızı aynı sezonda kullanmışız, fakat bu sezonda 3 büyük markayı da denememiz ilginç bir durum. Daha da değişik olan, mesela Umbro üst formaya puma şort giymişiz. Tek maça 2 marka ile de çıkılmış yani :)

ADİDAS

Ayrıca bu 80-81 sezonu formalarını sergilediğimiz bir bölüm değil sadece markaları göstermek adına 3 formayı koyuyorum :).

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

2 yorum :

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel zaten milliyet arsivi bende takip ediyorum cok güzel seyler var hep yillarca hayel ettigim arsiv keske hürriyetinde olsa böyl ebir arsivi
vallahh hocam bu arsivler icin milliyet binasian 2001 yilinda gitmek bile istemistim
ama simdi biz ebi imkan verdiler bu imkan gercekten süper
ayrica sizind eemeginize yüreginize saglik biliyorum ok vzaman isteyen seyler bunlar
en derin sevgilerimle
ilyas

Yıldırım dedi ki...

Selam.. O yılları ucundan yakalamış biri ve yılların forma arşivcisi olarak bazı konulara açıklık getirmek isterim. Galatasaray uluslararası markalı ilk formasını 80-81 sezonunda PUMA ile giymişti. O dönemin yöneticilerinden biri Almanya'dan getirerek hediye etmişti, sarı ve kırmızı olarak 2 takım şeklindedir ve o sezon birçok maçta giyildi. O sezon ve daha önceki sezonlarda görülen umbro logolu formalar İstanbul'da o yıllarda faaliyet gösteren ÇAMLICA spor firmasına aittir. Galatasaray uzun yıllar bu firmanın formalarını giymişti. Logonun umbro ile birebir benzerliği türk taklitçiliğinden başka birşey diildir. O dönemde sponsorluklar kavramı henüz bilinmediğinden bu tip yanılgılarla karşılaşmak mümkündür. yine o dönemde giyilen beyaz üç çizgili formada adidas diil, yine Türkiye'de üretilmiş formalardandı. Merserize ve pamuklu karışımı bir kumaş yapısına sahiptir. O dönemin meşhur diğer Türk firması da GÜRER idi. Bu firma daha çok Fenerbahçe formaları üretmişti.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır