Bu Blogda Ara

17 Ekim 2009 Cumartesi

1990-1991 SEZONU BİLİNMEYEN FORMA


Hani o kadar zamandır koleksiyonum için ne kadar formamız varsa hepsini bulmaya çalıştım. Yaklaşık 5-6 ay öncesine kadar da araştırmalarımda yeni formalara rastlayıp şaşırırdım. Bahsettiğim yıllar çok eski yıllar değil, koleksiyonum için bakındığım yıllar 90'lı yıllar. Fakat 90'larda hiçbir şekilde formalarımızda bugünkü gibi bir istikrar yoktu. Bu sebeple her kaynaktan daha önce hiçbir zaman görmediğim bir formamız çıkıyordu. Özellikle tek maçlık giyilmiş formalar oldukça fazlaydı o dönemler.


Dedim ya 5-6 ay öncesine kadar diye. Yaklaşık bunca zamandır karşıma böyle bir sürpriz çıkmamıştı. Fakat dün Milliyet'in arşivlerine bakarken 1990'da giydiğimiz bir forma ile ilk defa karşılaştım.

1990-1991 sezonu, günlerden 18 Aralık. Galatasaray Gençlerbirliği ile oynuyor AliSamiYen'de. O maça Galatasaray işte resimdeki forma ile çıkıyor. O sezonun diğer maçlarında ve daha öncesinde de bu formayı giydiğine ben hiç şahit olmadım. İşte tarihten tek maçlık giyilen kayıp bir formamız daha bu sayede gün yüzüne çıkmış oldu.


Formaya bakarsak Galatasaray'ın 80'lerde (86-88) giydiği away formalara benziyor. Fakat yakası ve Adidas çizgileri daha modern. Düz sade bir forma. Fakat ilginç bir farklılığı resme bakınca göze çarpıyor. Sarı formayı kırmızı şort ve kırmızı çoraplar ile kombine etmişiz. Bu karşılaşılmış bir durum değil. Bence güzel gözükmüş. O sene sıkça giyilen Parçalı ve Çubukluların alternatifi olmuş tek maçta olsa.

86-88 AWAY

Bu arada maçı 2-0 kazanmışız. Golleri penaltıdan Tanju ve Prekazi atmış.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

6 yorum :

ayanux dedi ki...

daha böyle tek maçlık neler var neler :)

neyse, mevzubahis formanın aynısını beşiktaş ve milli takım da giymiştir. fatih terim in bu formayla bir fotoğrafı vardı bende bulursam eklerim.

ayanux dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

COK hos bir fomaydi ama fazal imkan bulamadik seyretmek icin bu forma altinda galatasaray´imizi
gercekten güzel forma,paylasim adina tesekkür ederim

müşkülpesent dedi ki...

saftig döneminde yine tek maçlık üst sarı şort kırmızı çorap siyah çıkmıştık bir maça da.

Unknown dedi ki...

terimli ilie'li dönemde istanbulda altaya karşı enine sık şeritli (celtic gibi) çorapla çıktık o da tektir.

L dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır