Bu Blogda Ara

1 Ekim 2009 Perşembe

EMİNÖNÜ - KAPALIÇARŞI FORMA HATTI


Geçen gün yolum bir arkadaşımla Eminönü'ne düştü. Aradığımız bir şey yüzünden Kapalıçarşı'ya kadar yürüdük ve Kapalıçarşı'da da epey zaman geçirdik. Sonunda aradığımızı da bulduk orası ayrı, fakat konu bu değil tabi ki :). Eminönü'nden Kapalıçarşı'ya dik bir yokuştan çıkılıyor ve ara sokaklardan, turistik dükkanların, mağazaların önünden geçiliyor. Buralarda gezinirken gördüm ki, tabi mekan turistik olunca çakma formalar kaçınılmaz olmuş. Hemen her dükkanda bu çakma formalar satılıyor. Yurtdışı ve yurtiçi, özellikle 3 büyüklerin formaları almış başını gitmiş. Bu arada bir parantez açayım Fenerbahçe'nin çakma formaları hakikaten yok denecek kadar az. Olanlar da zaten genellikle üzerlerinde arma bulunmayan sadece görüntü olarak benzer formalar. Yani hem Adidas hem Fenerbahçe armalı çakma formalar yok denecek kadar az. Galatasaray ve Beşiktaş içinse aynı şeyi söylemek mümkün değil. Galatasaray'ı anlatayım biraz; Özellikle mor forma çakması oldukça fazla. Galatasaray tarihinin en çok ilgi çeken ve satılan forması çakmacıların da bu durumu farketmesiyle dükkanlarda almış başını gitmiş. Ben de, fırsat bu fırsat bu formaları biraz inceleyim istedim. Öncelikle 3 adet farklı forma gördüm. İlkini kısa geçeyim; Stad çevresinde de satılan üzerlerinde arma olmayan sadece renk ve görünüş olarak andıran oldukça ucuz çakma formalar. 2.si daha önce internet sitelerinde satılan çakmalardan örnek verdiğimiz gibi, (hala satılıyor) kumaş, kesim ve görüntü itibariyle orjinale oldukça benzeyen, ancak kullandıkça kalitesini farkedebileceğiniz çakma Adidas formalar. Bu formaların bandolleri ise kendilerini açık ediyor çünkü geçen sene kullanılan eski bandroller formalarda kullanılmış. Bu sene Galatasaray bunun üzerinde iyi çalışmıştı ve taklit edilmesi zor bir bandrol yaratmışlardı. Ayrıca fark ettiğim bir başka durumu ise bu formaların, armalarının ve üzerlerindeki yıldızların dikiş olması. Yani orjinal GSstore ürünlerinde kullanılan ve bir firmaya yaptırdığımız (aynı firma ŞL'nin de logosunu yapıyor) baskı armalarımız bu formalarda yapılamamış. Bunun yerine arma, (100. yıl formamızdakinin aynısı gibi geldi bana) dikilerek formaya eklenmiş ve yıldızlarda aynı şekilde dikilmiş. Fakat yıldızların dikiş kalitesi çok kötü ve uyduruk gözüküyor. Yine ensedeki, formaya basılmış etiket ve birkaç detay da formanın çakma olduğunu açık ediyor. Fakat dikkatli bir gözle bakmayan ve de orjinal formanın özelliklerini bilmeyen biri için farkı anlamak zor. Tabi ki kumaş kalitesi kendini kullandıkça belli edecektir.

3. forma ise, bandrolü bu sene kullandığımız bandrole benzetilmeye çalışılmış ve arma + yıldızları da bizim orjinal formalarımıza benzetmişler. Belli ki bu forma, orjinali ele geçiren bir çakmacı tarafından Uzakdoğuda iyice incelendikten sonra yapılmış. Bu forma gerçeğine oldukça yakın, tabi ki kumaş kalitesi yine kullanıldıkça kendini belli edecektir.

Formaların fiyatlarını tabi ki vermeyeceğim, çünkü Kulübümüze bir katkısı yok bu formaların. Aslında bu yazıyı bile yazmayacaktım insanlar keşfetmesinler diye, fakat inanıyorum burayı takip edenlerin çoğu zaten çakma formaya karşıdır. Forma meraklıları ve koleksiyonerler çakma forma zaten almazlar. Ayrıca Eminönü ve Kapalıçarşı'ya gidene kadar internette bile hala ne yazık ki bu çakma formalar her geçen gün artarak satılmaya devam ediyor. Yazma sebebim bu yazıyı, yaklaşık 1km'lik yürüyüşümde ve Kapalıçarşı içinde onlarca çakma formamızı satan, bu işten para kazanan ve bu kazançtan kulübüze tek kuruş katkı sağlamayan dükkanlar dolu. Üzücü olansa bu gizli saklı bir yerde değil, İstanbul'un göbeğinde oluyor. Hadi internete bir çözüm bulamıyorsunuz, peki binlerce insanın hergün gidip gezdiği, gördüğü, İstanbul'un en işlek merkezlerinde satılan bu çakma formalara da mı bir şey yapılamıyor ! Eğer kulübümüzden birileri benim gibi buraları gezerlerse ve önlem alırlarsa bu işin sonu gelir inanıyorum. Yukarıda da bahsettim, neden Fenerbahçe'nin çakma forması yok denecek kadar az ? Cevabı için ayanux'un paylaştığı bir yazıyı tekrar hatırlatayım Mutlaka okumayan okusun. Yazı için buraya tıklayın. Bu ihbar hatlarına ihtiyacımız var.

Ayrıca FCN Blog'un yorumsuz verdiğimiz resmi için de buraya tıklayın.

Artık bu işe bir çözüm bulunsun !!!

Bugüne kadar yazdığımız bütün çakma formalarla ilgili yazılarımız için:

UYARI !

SAHTE FORMA SORUNU #2 GSSTORE İHBAR HATTI

SAHTE FORMA SORUNU

YOK ARTIK ! ÇAKMA FORMA STORE FİYATINA

BİRKAÇ 2. KALİTE, DİKKAT EDİN !

Hiç yorum yok :

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır