Bu Blogda Ara

25 Ekim 2009 Pazar

ZAMANI GELDİ ! 100 YILLIK DERBİ



100 yıllık dünyanın en eski derbilerinden biri olan Galatasaray Fenerbahçe derbisi, dünyanın en büyük 3 derbisi arasında gösterilir. Dünyadaki çoğu takımın yaşı o kadar etmezken, bu 2 takım 100 senedir büyük rekabet içinde maçlarını yapıyorlar. Bu dev karşılaşmalar aynı zamanda formalar açısından da içlerinde büyük bir tarih saklarlar. Her 2 takım da bu karşılaşmalara gelenekleri sürdürerek 100 yıldır giydikleri Home formaları ile çıkmaya özen göstermişlerdir. (İstisnalar da yok değil)

Fenerbahçe geçen 100 sene boyunca derbilere çubuklu forma ile çıkmaya özen göstermiştir. Galatasaray, formaların çeşitlenmeye, parçalı ve çubuklu dışında başka formaların da yapıldığı döneme kadar geleneği bozmamış ve Parçalı forma ile maçlara çıkmıştır. Formaların çeşitlenmeye başladığı 70'li yılların sonuna doğru ise Galatasaray away formalar ile de Fenerbahçe karşısına çıkmıştır. Fakat yine de Parçalı ve Sarı Kırmızı çubuklu, yapılan karşılaşmalarda çoğunlukla tercih edilmiştir ki bence doğru olanda budur. 100 yıllık geleneği devam ettirmek...

İşte 100 yıllık dev derbiden bazı kareler.

İLK MAÇ 17.01.1909 Galatasaray 2 - 0 Fenerbahçe. Yer: Papazın Çayırı


1910

1911 yılında çekildiği söylenen bu fotoğraf eğer doğru ise 7-0 Galatasaray'ın galibiyeti ile sonlanan maçtan bir görüntü olabilir. Bir ihtimal de 1910 yılındaki 3-0 galibiyetimizle biten maçın görüntüsü olabilir.

1910'LU YILLAR


1920'Lİ YILLAR




1930'LU YILLAR


1940'LI YILLAR


1950'Lİ YILLAR


1960'LI YILLAR


Kral Fenerbahçe formasını üzerine geçirirken. Hikayesi için Tıklayın.



Fenerbahçe karşısına away formamız ile çıktığımız ilk karşılaşmalardan biri, hatta ilk olabilir. Maçı 5-0 gibi farklı bir skorla kazanmıştık. 18 Aralık 1960

70'LER


Fenerbahçe'nin away formasıyla çıktığı ender maçlardan. 70'lerin sonlarından kupa maçı.

80'LER


Parçalı dışında Fenerbahçe karşısına çıktığımız bir karşılaşma.


2 Klasik karşı karşıya


Çubuklu formalar da Fenerbahçe karşılaşmalarında tercih ettiğimiz formalardan. Yeni sezonların bazılarında Parçalı formamız olmadığı için başka çaremiz kalmamış ve Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmalara Çubuklu forma ile çıkmıştık. Fakat eski sezonlarda da Parçalı olmasına rağmen çubuklu formalar ile de dev derbiye çıkmışız.

90'LAR


2 takım da Home formaları ile değil. (Fenerbahçe'nin o sene klasik ince çubuklu forması da vardı sene 93-94) Ancak Galatasaray bu maçtan sonra bu formayı uğursuz saydı ve bir daha hiç giymedi. Hikayesi için tıklayın

SON MOHİKAN



Kadıköy'de galip geldiğimiz son maçta giyilen formamız çubukluydu. İşte yukarıda bahsettiğimiz, Parçalı home olmaması sebebiyle bu maça çubuklu home formamız ile çıkmıştık ve maçı da kazanmıştık. O seneden sonra Kadıköy'de yüzümüz gülmedi.

ESAS UĞURSUZ


Fenerbahçeye karşı en büyük mağlubiyeti aldığımız formamız da çubukluydu. Çünkü o sezon da, 5 formamız olmasına rağmen, parçalı yapmamıştık. Bu maçtan sonra bu çubukluyu birkaç maç giymemiştik.

Son olarak bugün yapılacak karşılaşmaya yönetim, futbolcuların Parçalı forma ile sahaya çıkmasına kara vermiş. Doğru olan da bu zaten. Parçalı ile Parçala !

1 yorum :

müşkülpesent dedi ki...

atkinson'ın 3 gol attığı maçta fenerbahçe brezilya away forması olan lacivert forma beyaz şortla çıkmıştı sahaya.
zaten o sezon hep brezilya tarzı giyindiler parreira etkisi yüzünden.

bu da benim fenerbahçe tarafından hatırladığım ilginç bir derbi maç forması.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır