Bu Blogda Ara

21 Ağustos 2009 Cuma

AVRUPA PARÇALISI ve 1987-90 FORMASINA BENZERLİĞİ


Daha önce söylemiştik eğer Galatasaray Avrupa maçlarında Parçalı formayı kullanacaksa geçen sene olduğu gibi sırtı düz olan bir versiyonunu üretmesi gerekecekti. Çünkü UEFA Kuralları açık; Sırt kısmı tek renk olacak, çubuklu veya parçalı olamaz. Aşağıdaki resim bu kuralı gösteriyor ayrıntısıyla.


Galatasaray, Levadia Tallinn maçına ASY'e stadına, kendi sahasına Parçalı forması ile çıktı. Bu formanın arkası, lig versiyonunun aksine düz kırmızı. Bu formanın diğer senelere göre çok hoşuma giden bir tarafı oldu. Forma oldukça nostaljik bir hal almış. 1985-1986, 1986-87, 1987-1990 ve 1990-91 yılları arasında giydiğimiz parçalı formalarımızda da arka kısım düzdü ve bir kolu farklı renkti. Aslında formanın bir kolunun tamamen farklı renk olması o formanın tam bir Metin Oktay forması olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü bizim Metin Oktay dediğimiz formanın kollarının arka ve ön kısımları birbirlerinden farklı renk olduğu için aslında sırttan bakınca tek kolun farklı renk gibi gözükmesi olmazdı. Bu 09-10 sezonu parçalı formamızın kol kısmı parçalı olmadığı için arkadan bakınca tek renk görünüm sağlanmış. Aşağıdaki örnek, geçen seneki Parçalı formamızın avrupa versiyonu. Tam bir Metin Oktay olduğu, kolları parçalı olduğu için 09-10 sezonu yeni parçalımızda oluşan görüntü geçen sene oluşmamıştı.

Geçen sezon (08-09 Metin Oktay Parçalı Avrupa versiyonu)


Yukarıdaki formanın bu sezonki görünümü elde edememesinin sebebi kollarının önü ve arkasının farklı renk olmasıydı

1985-86 Parçalı

Bu forma da bu seneki formamız gibi tek kolu sırttan bakınca farklı renk

1987-90 arası giyilen Parçalı forma

İşte bu forma şuanki 09-10 Sezonu Parçalı formamıza oldukça benziyor. Bu formanın da sarı kısmı şimdi olduğu gibi ters, peki madem bu da ters neden arkadan bakınca sarı kol sağ tarafta ? (şimdiki solda). Çünkü bu 87-90 arası formanın kolları bitişik durdukları göğüs renkleriyle zıt durumdaydı, şimdiki gibi sol göğüs sarı, sol kol sarı değil. Sol göğüs sarı, sol kol kırmızıydı. İşte bu sebeple 2 formada ters renkli olmasına rağmen sarı kollar farklı yerlerde.

09-10 Sezonu Parçalı Forma Avrupa Versiyon

87-90'a çok benziyor


87-90 ve 09-10 Sezonu formaların önden görünümleri


İşte 2 formanında zıt tarafta renkleri ve bu yeni sezon formasının avrupa versiyonunun arka görünümü de ön görünümü de 87-90'a çok benziyor


87-90 ve 09-10 Formalarının tek farkı yukarıdaki resimde açık olarak gözüküyor. 87-90 formasının kolları göğüslerle zıt, şimdiki formamız da bu yok. Göğüs ve kolların aynı tarafları aynı renk.

Sonuç olarak bu forma çok nostaljik geldi bana ve çok beğendim. Üzücü olan satışa sunulmayacak. Halbuki satılsa çok satar, çünkü Avrupa kuralları sebebiyle üzerinde kol ve sırt reklamları yok bu formanın. Nostalji formaları severim, muhteşem olmuş.

6 yorum :

L dedi ki...

bir de şu formayı beyaz şortla görebilsek.kaçtır karşı takımların formaları yüzünden giyemiyoruz.

Selocan dedi ki...

Eskiden aynı renk şort giyilirdi noldu şimdi ?

L dedi ki...

anlamadım abi ne demek istediğini tam olarak.

Selocan dedi ki...

yani rakip takımla mesela 2side beyaz giyebilirdi bir sorun olmazdı

L dedi ki...

ya bizim kımızı şort opsiyonu olduğu için kasmıyorlar sanırım. ama ilk seçim hakkı bizde. neden onu seçmiyoruz ki. adamların başka forması var herhalde, neden seçmiyorlarsa, ilginç.

Emirclio dedi ki...

Samsunspor ile Galatasaray'ın forması tipetip aynı. İşin tuhafı sizin parçalı milli takım formasınında aynısı. Cüneyt Tanman ile Tanju çolak ın karşı karşıya olduğu ender anlardan biri. Güzel paylaşım

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır