Bu Blogda Ara

7 Ağustos 2009 Cuma

2009-2010 KIRMIZI FORMAMIZ


TFF'nin bütün takımların formalarıni resimleriyle gösterdiği bir sayfası var sağolsun ufooo bize linkini göndermiş. Ben tabiki şöyle bir genel olarak inceledim tüm takımları, içlerinde çok güzel formaları olanlar var. Her neyse asıl konu; Galatasaray'a geldiğimiz zaman Dış saha forma seti -2'de duran forma. Bu forma hakkında Istanbul 'dan bir bilgi alana kadar ne yazarım bilmiyorum o yüzden bizi Istanbul bilgilendirecektir deyip topu ona atıyorum :).

Galatasaray'ın Ocak ayında bir kırmızı forma çıkaracağını duymuştuk, biliyorduk. Hatta Kasımda çıkacak diyenler de vardı. Büyük ihtimalle bu forma işte o çıkacak olan forma. Çünkü TFF kendi sitesinde sahaya çıkılacak olan formaların listesini yapmış ve o listede eğer bu forma varsa kesin demektir diye düşünüyorum. Formaya bakacak olursak, Mor forma ile aynı kalıba sahip gibi. Resim net değil fakat anladığım kadarıyla Mor formanın kırmızı versiyonu gibi, çizgileri de sarı renkte. Müthiş bir forma. Oldum olası düz kırmızı formayı yakıştırırım Galatasaray'a. Çıkış tarihi ve forma hakkında genel bilgiyi bize Istanbul verecektir.

Ayrıca ligdeki bütün takımların futbolcu ve kaleci formaları için aşağıdaki linke göz atın derim. Şık formalar var. Bu arada Beşiktaşın da, erkamerkam'dan aldığım haberde düz bir beyaz forma çıkaracağını öğrenmiştim. Bu listede o yeni formaya da yer verilmiş. Fenerbahçe'nin aynen devam çıktığı gibi, bir sürpriz göremedim.


Link:



HAKEM FORMALARI

Ayrı başlık açmayayım şimdi. Hakem formalarının resimlerini de göstereyim. Serie A'da kullanılan Hakem formalarını kullanacağız bu sene. Geçen sene Umbroydu hakem formalarımız, bu sene Diadora olmuş. Benim en çok beğendiğim hakem formalarını üreten firmadır kendisi (kaç tane var ki zaten :) ). Hakem formaları gibi kasvetli değil ve çok şık oldukları için beğenirim bu formaları. TFF Güzel karar almış bu formaları kullanmakla. Fakat şunu da diyorum bu karizmatik formalar bir Fırat Aydınus'a gider bizim ligde :).


Açtık laptop'ı bir kere artık tatilden devam edeceğim gibi :).

21 yorum :

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

bu arada baktım beyaz formanın fontu değişmiş kontür işlenmiş aynı diğerleri gibi ve güzel olmuş:)

Selocan dedi ki...

evet evet onu yazmayı unuttum :) güzel olmuş şimdi.

Just Frank dedi ki...

Selocan,

Sadece Kayseri'nin beyaz forması demek istiyorum sana. PDF dosyasının 75. sayfasında..Adidas güya bize özel ve UEFA kupasını aldıgımız yıla özgü bir dizayn yapacaktı. Bir göz atmanı isterim ve konuyla ilgili yorumunu merak ediyorum..

Selocan dedi ki...

Gördüm gördüm inceledim tüm formaları. Bir başlık açacağım zaten kayseri forması ve bizimki hakkında demek hakikaten o kadar belli oluyor. Teşekkür ederim

Sercan dedi ki...

kirmizi nyie gec cikacagi belli oldu
yoksa herkes kirmiziye hucum ederdi ve moru okadar kisi almazdi
yani bir sezonda 2 forma lansmani gibi birsey istediler ve böylece daha cok forma satarlar

vobeya dedi ki...

fontlardaki numaralar hoşuma gittide isimleri beğenmedim

Adsız dedi ki...

Kırmızı forma Kasım, Aralık veya en geç OCAK gibi çıkacak.

İkinci yarı yani :)

Unknown dedi ki...

Normalde, parçalı formada beyaz şort, kırmızı tozluk vardı ve çok güzel duruyordu.Bu resimlerde o kombinasyonu göremedim.

ufooo dedi ki...

siz ne derseniz deyin arkadaşlar ben bu seneki gs formalarını başarılı bulmadım,geretsle şampiyon olduğumuz seneki (2005-2006) formalarımız gerçekten mükemmeldi..

L dedi ki...

peki bu hakem formalarının her sene değişmesine ne diyorsunuz. adidas-umbro-diadora. her sene değişiyor. seneye de nike mı olur artık ne olursa.

Selocan dedi ki...

@Caner

var yine o kombinasyon TFF'nin sayfasında Galatasaray kısmında hatta iç saha forma seti-1 beyaz şortlu iç saha forma seti-2 kırmızı şortlu.

@lappapzade

değişsin abi ne zararı var ama diadora da dursunlar bence seviyorum ben onları :)Nike'ın var mı hakem forması vardır illa da bir ligde kullanılıyor mu?

Selocan dedi ki...

@Caner

abi pardon ben yanlış bakmışım Beyaz şort ve beyaz tozluk dediğin gibi. Anlamadım ben bu işi lansmanda o şekil değillerdi. Peki şimdi burada o kombinasyon yok diye giyilemez mi acaba ? kırmızı tozluk

Melih Carter dedi ki...

ne yalan soyliyim, mordan daha cok begendim gercekten. zaten 07-08 sezonunun kis aylarinda benzer formayi cikardiklarinda da kosup almistim. Galatasarayimiza en cok yakisan renk bence. ayrica 2 sezon onceki benzer tasarim kirmizi formamizin ben de cok ayri bir yeri vardir, cunku belki de adidas a gectigimizden beri kollardaki sari adidas cizgilerinin yapistirma degilde dikilmis kumas oldugu tek formamizdir. adidas in bugune kadar yaptigi butun formalarimiz o forma disinda hep adidas cizgileri plastik yapistirma yada kumas uzerine baskidir ki hic sevmedigim bir uygulama dir, yapacaksan dikis yap :D umarim bu sene ki kirmizi formada da dikis kullanilmistir adidas cizgilerinde

ufooo dedi ki...

Arkadaşlar bilmiyorum hiç baktınızmı ama gstorda kırmızı forma yok,tffnin yayınlamış olduğu forma mor formanın kırmızıya çevrilmiş hali yani bilgisayarla yapılmış zaten formanın fotosuna dikkatli bakıldığında bunu görebiliyorsunuz.Bide söylemek istediğim birşey daha var;TFF bi kural getirmiş daha önce linkini yayınlamıştım bu kurala göre, takımlar sol kollarına reklam alamaz sol kolda sadece ligin logosu olacak, peki sizler ibb-bjk maçında bu kurala uyulduğunu gördünüzmü,bjknin her iki kolundada reklem vardı,ibbnin ise her iki kolunda logo olduğu gibi ligin logosu yoktu.Bu ne pehriz ne lahana turşusu diyorum ve yorumlarınıza bırakıyorum...

Selocan dedi ki...

Abi bizim de 2 kolumuzda avea reklami var fenerde de var bugun tsde de vardi. Butun kola reklam alan takimlarin 2 kolunda da reklamlar var. Benim bildigim Tff ilk basta senin dedigin gibi tek kola izin verecekti fakat daha bir yerde bir haber okumustum. Kulupler ve sponsorlar cok karsi ciktilar diye tff geri adim atti diyordu haberde. Ve 2 kola da izin cikmisti diye okumustum. Tff logosu da reklamin ustunde yer alacakti. Sorun tatliya baglandi yaziyordu. Benim okudugum haber bu ve takimlarda gs de dahil 2 kolda da reklmli cikiolar cikicaklar. Tff logosu sol kolun reklamin ustunde yer alacak. Ibb ye dikkat etmedim yoktu diyorsan yoktur onun sebebini bilmiyorum acikcasi neden yoktu. Bjkda da dedigin gibi reklamin ustundeydi. Bu srne en cok bjkya gidicek bu logo pek gozukmyecek beyaz yuvarlak igrenc bi logo insan adam gibi bisey yapar

Selocan dedi ki...

Heh unuttum. Kirmizi forma gsstoreda olamaz cunku satisa sunulmadi fakat tasarlandi ve hazir uretime zannedersem 2. Yari satisa cikacak. O resimdeki forma gercektir yani..

ufooo dedi ki...

Sen öyle diyorsan öyledir çünkü bu konuda araştırma yapmadım.O sol kola takılan logo yeni yapılmamış türkcell süper lig logosu.Çok sevinmiştim fontta gs logosu olacak diye ama hevesim kursağımda kaldı..

ufooo dedi ki...

Bugün birşey dikkatimi çekti galatasarayın bu sene formalarda kullanmış olduğu font ve kontürler ingiltere premier liginde kullanılan font ve kontüre benziyo sanki,siz ne dersiniz..

Selocan dedi ki...

Fontta logomuzu dedigin gibi avrupada kullanacagiz ne yazikki ben de sevinmistim. Tff sacma sapan kurallar uyguluyor. Super lig logosu eski tabi fakat formalar icin daha guzel bir logo dusunebilirlerdi cirkin bir logo.premier lig fontlarini cok begeniyorum her takimda da ayni sekil yazi karakteri ve font guzel bir uygulama. Uzerindeki kontorler biraz andirmis evet.

Bu arada melih cok haklisin o kirmizi formanin sari cizgilerinin dikis olmasi super bir ayrinti ben de cok begenirim o ayrintiyi ancak yeni forma oyle olur mu zor gibi

Unknown dedi ki...

@selocan

merhaba dostum, merak ettim senin bu kadar forma bilgin oldugu icin sana sormak istedim. neden bizim begendigimiz sekilde dikis adidas cizgileri yapmiyolar artik? senin bir bilgin ya da herhangi bir fikrin var mi bu konuda? bi de gercekten bundan sonra olmaz mi dikis adidas cizgileri falan?

bide arkadasla konusmussunuz ama ben anlamadin, super lig logosu kolda mi olacak? fontlardaki numaralarin altinda mi? gs logosu olmayacak demissiniz, acaba o numaralardaki gs logosu? bu aksam kolumuzda var mi super lig armasi?

Selocan dedi ki...

eee ? Fontlarda gs amblemi var dikkat ettiniz mi ? Yani avrupada giydigimzle ayni. Gunahini almisiz tff'nin.

Melih dikis yapmama sebeplerini bilmiyorum birak cizgileri armamiz bile dikis degil. Keske butun ayrintilarimiz dikis olsa cok daha kaliteli duruyorlar. Onu tasarim ekibine sormak lazim

Bu arada tff logosu fontta degil sol kolun avea reklaminin ustunde. Fontta ise sasirtici ama gs logosu var numaralarin altinda

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır