Bu Blogda Ara

28 Ekim 2009 Çarşamba

HANGİSİ GALATASARAY ?


İlk bakışta olabileceğini düşündüğünüz değil. Galatasaray beyaz forma, kırmızı yakalı olan. Karşısındaki parçalı ise Malatyaspor olması lazım. Onların da parçalı forması var ve biz o maça beyaz forma ile çıkmışız.

Bu beyaz forma o sene parçalı ve çubuklu dışında giydiğimiz 2 away'den biri. Bu 2 away forma da aynı, sadece renkler değiştirilerek 2 farklı forma yaratılmış. Biri tepedeki resimde gördüğünüz düz beyaz sadece yakaları kırmızı, diğeri de düz kırmızı ve yakaları sarı renk. Beyazın en net fotoğrafı bu, kırmızının ise güzel bir resmini koyuyorum. Zaten 2 formanın da kalıpları aynı, beyazın nasıl bir forma olduğunu rahatlıkla çıkarabilirsiniz.


Burada bahsedilmesi gereken esas konu; 1979-1980 sezonunda güzel bir home, away, 3rd ve 4th düzeni geliştirmişiz. Renkler ve çubuklu tercihi şimdilerde tartışılır tabi, fakat o dönemde aynı sezonda maçlara göre forma giymek ve sezona 4 forma ile hazırlanmak oldukça modern bir düşünce olmuş. Parçalı ve çubuklu çoğunlukla giyilmiş, 3rd ve 4th forma da maçlara göre tercih edilmiş. O zamanlarda bu forma kültürü pek görülmüş bir şey değil.

5 yorum :

hagininsolayagi dedi ki...

Parçalı olan Göztepe sanırım. Stad da Atatürk Stadı. :)

L dedi ki...

o zamanlarda bir sezonda 4 forma olması, ne olursa olsun güzel bir vaziyet.

Selocan dedi ki...

Aslında kolay hangi maç olduğu da ben üşendim :D resme tıkladığınızda linkte çıkan ismi aslında gazete tarihi. kaydederken tarihle kaydettim de bulunsun diye :) ama bakmadım başlığı açarken biraz üşendim. Yani göztepe de olabilir tabi.

@lappapzade

Abi aslında sezon içinde giyilmiş bir önceki sezon formaları da var da bu 2 away o sezon için hazırlanmış.

L dedi ki...

o da güzel abi. yıl m.s 65 sonuçta.

EN BÜYÜK CEYLANCI dedi ki...

nede cok isterdim o yillarda o anlara tanik olmayi ,
paylasimlar süpr hocam
tesekkür ederim

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır