Bu Blogda Ara

19 Ekim 2009 Pazartesi

ŞİMŞEK SENESİNDE BİR ADİDAS

Galatasaray, 1990-1991 Sezonu bitip 91-92 sezonu başlamasına yakın bir sürede Umbro ile anlaşma sağlamıştı. Neden yakın bir süre diyorum; Çünkü 91-92 sezonu hazırlık karşılaşmalarına Ağustos ayında bile Adidas formalar ile çıkıyorduk, yoksa bildiğimden değil. Herneyse o sene Umbro ile anlaştık ve Umbro'nun 90'lara damgasını vuran marjinal tasarımlarının belki de en çılgını olan Şimşek formaları bütün sezon boyunca giydik.


İşin ilginç yanı 22-02-1992'de Ali Sami Yen'de yaptığımız Gençlerbirliği maçı. Galatasaray o maça Adidas forma ile çıkıyor. 90-91 sezonu ve 80'lerin son döneminde giyilen çubuklu formayı tek maç için tekrar giymişiz.


Birkaç başlıkta da belirttiğimiz gibi geçmiş dönemde forma istikrarı aramak yanlış olur. Yani şimdiki gibi belli formalar değil, bir nevi ne buluyorsak giyiyormuşuz o dönemlerde. Fakat garip olan Umbro ile anlaştığımız bir sezonda Adidas forma giymemiz. Yani daha yeni anlaşmışız Umbro ile, ilk sezonumuz. Hatta sezon başında bir ilk olarak forma tanıtımı bile yapılmış. Sonra ne olmuşsa o sezonun 2. devresi tek maçta olsa Adidas'ı çekmişiz üstümüze. Bir sonraki hafta Şimşekler ile devam ettik ve Umbro ile olan anlaşmamız 94-95 sezonu sonuna kadar sürdü. Yani 100. Yıl'da olan olay gibi değil.


Şimdi merak ettiğim 3 durum var. 1) Umbro bu işe ne demiş ? 2) Sebebi neydi bu formalar ile sahaya çıkmamızın ? Yani Şimşek formalar yıkanmamış mıydı, ya da Florya'da falan mı unutulmuştu ve bu Adidaslar stadda mı hazır vardı ? 3) Bu bence ilginç bir haber olmasına rağmen o dönem gazetesinin bu işten hiç bahsetmemiş olması. Düşünün bir; Galatasaray bu sene 5 sene önceki bir Umbro formasını tekrar giyiyor. Ya da 5 seneye ve Umbro olmasına gerek yok. Geçen senenin bir formasını bile giysek bence bir haber değeri var. Yani bu gazetede nasıl haber olmamış anlamadım. Yeni anlaştığımız sponsorun formasını değil başka bir sponsorun formasını giymişiz. Her neyse 91-92 Şimşek senesinde yaşanan bir Adidas vakasını paylaşayım dedim. Bu arada maçı 3-1 kazanmışız.

Resim Kaynak: Milliyet Arşiv

8 yorum :

boo dedi ki...

ona çok emin olmamak gerek çünkü bazen eski dönemlerde gazetelerin spor servisleri bugunki kadar çalışmalardı. yaşı olanlar bilir maçın skorunu yazar radyodan mı tv den mi izler yazardı yorumlarını. ama eski bir genclerbirligi maçından görüntü koyarlardı. bu devamlı olurdu hatta çoğu zaman dönemde oynamayan futbolcunun resmiyle bile basılırdı geçen senenin maç fotoları. o yuzden çok ciddiye alma bu durumu federasyon kupasında da sadece o kupada görebilecegin göğüs reklamlarına ve garip formalara da denk geldiğinde şaşırma : )

Selocan dedi ki...

Doğru haklısın başlığı açmadan önce benim de aklıma geldi eski maç görüntüsü olabileceği. O kadar yaşım yok ama gazeteyi okuyunca şimdiki ile kıyaslamak mümkün oldu :) Fakat o sezon giyildiğini ne kadar kanıtlar bilemiyorum; O maçta bir golü penaltıdan atmışız ve 2.çubuklu resmi tam penaltı atılırken kale arkasından çekilmiş bir resim. Gazetede daha büyük o foto, ben kırptım biraz. Tabi o çubuklu giydiğimiz dönem de rakip gençler ve yine penaltıdan gol attıysak o başka :)

boo dedi ki...

rakip genclerdir de penaltıyı fotoda da genclere atmıyoruz

Selocan dedi ki...

Yok gençlere atıyoruz. ben o 2 fotonun da daha geniş halinin linkini koyarım birazdan. Ya da tarihine bir bakayım milliyetarşiv'den sen de bakabilirsin. Yüklediğim fotolar kırpılmış halleri. Yoksa rakip Gençlerbirliği büyük fotolarda daha net gözüküyor. Hatta gol atanlara bakıp penaltıyı atan da belli zaten çıkarabiliriz resim gerçek senesinde mi. Ben öyle gördüm. Rakip ve penaltı durumu tutuyor eğer atan da tutyorsa ya çok büyük bir tesaduf ya da doğru maç :)

Selocan dedi ki...

Resimde penaltıyı atan Kosecki değil mi? O maçta da şimdi baktım Kosecki penaltı'dan atmış gençlere golü. 23-02-1992 tarihli gazetenin en arka sayfasında daha geniş fotolar var. Milli piyango reklamlı Gençlerbirliği formaları. Herhalde doğru bir yanlışlık yok :)

boo dedi ki...

şortlara dikkat ettin mi
adidas değil sanki
gs arması var küçücük
hepatu yapmıştı zamanında o tarz bi şort

Selocan dedi ki...

Evet değil sanki. Hepatu olabilir dediğin gibi. O maçta bir olay olmuş belli, ama ne? Unutmuşlar mı asıl formaları acaba :)

calibra dedi ki...

Şortlar Umbro'nun kırmızı şortu :)

Umbro'nun çok olayın farkında olduğunu sanmıyorum :)

O zamanki depo nasıl bi depoysa, bazen 4 sene önce sadece 1 kere giyilen formayı giymişiz, bazen de işte böyle :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır