Bu Blogda Ara

18 Ekim 2009 Pazar

UNUTTUĞUM SEZON 1989-1990


Geçen ay Sercan Sevinç'in bana gönderdiği müthiş resim arşivini tamamlamıştık. 2 ay boyunca 1989 yılından 1905 yılına tarihimizde giyilmiş bütün formalara yer vermiştik blogda (sol kolonda). Daha sonra ben 1990-91 Sezonu ile tekrar işe başlayıp bir süre gidip sonra tıkanmıştım. Hedefim 2001 sonuna kadar maç fotolarını sergilemekti. Belki bir çok takipçi dikkat etmiştir işte o 2 arşiv (1989-1905 ile 1990-2001) sol kolonda yer alırken, benim tamamen unuttuğum bir sezon henüz yeni dikkatimi çekti. 1989 -1990 Sezonu.

Son zamanlarda fark ettiyseniz Milliyet'in arşivlerine takmış durumdayım. Saatlerimi harcayıp gün gün bütün gazetelere bakıp yeni resimler, formalarımızdan kareler yakalamaya çalışıyorum sizler için. İşte bu unuttuğum sezona da bugün zamanımı ayırdım ve henüz 2 alt başlıkta bahsettiğim bilinmeyen 2 formanın aslında 89-90 sezonuna ait olduğunu gördüm. Yani ilk olarak o sezon çıkmış piyasaya. Biri düz sarı, diğeri düz kırmızı (Salon turnuvasında giyilenler)


Düz sarı forma yine tek kullanımlıkmış o sezon, fakat kırmızı formayı birkaç maçta giymişiz. Özellikle sezonun son maçlarında... O sezon away hakkını kırmızı vermiş. Hatta 5 gol yediğimiz Fenerbahçe maçında da bu formayı giymişiz. Yani ben sadece salon turnuvasında giyildiğini düşündüğüm düz kırmızı forma aslında 89-90 senesinin away formasıymış. Parçalı forma ise bildiğimiz ters parçalı. 87 yılından beri giyilen...


O sezon çubuklu forma giymemişiz gibi gördüm, bir maç atladıysam ve tam ona denk geldiyse affola. Ayrıca sadece tek maça mahsus 88-89 sezonu sarı formasını da giymişiz (Steaua maçında giyilen). İlerleyen günlerde sezondan yakaladığım 50'ye yakın formayı rapid linki yapıp koyacağım buraya. Fakat şimdilik o sezon giyilmiş bütün formalardan 1-2 resim koyuyorum. Koskoca bir sezonu atladığım için kusura bakmayın.

88-89'da da giyilen away forma 89-90'da da tek maç giyilmiş

Resim kaynak: Milliyet arşiv

6 yorum :

calibra dedi ki...

Lanet olsun, düz sarı çok güzel ya!

Bu sene adidas, Marsilya'ya yaptığı gibi bize de düz sarı V yakalı bir forma yapamaz mıydı yani...

Hatta keşke parçalımızın yakası da aynı öyle (90'lardaki gibi) V olsaydı..

Düz sarı, altında kırmızı şort, kırmızı çorap.

Şahane olurdu bence...

L dedi ki...

bir kere v yaka olayına katılıyorum. zaten ksk'li dayının olduğu resimdeki, gövdeden geçen ince çizgiler hariç marsilya formasının nerdeyse aynısı.
ama tabii parçalı desenli bir formanın yakasını tek renk yapmak sakat oluyor. o yüzden v olsa bile, geçen seneki gbi olur.

ama, sarı forma bile ortada yokken, aman durun sarı-kırmızı alt-üst imkansız nerdeyse:)

b.p. dedi ki...

@ Lappapzade
parçalının yakası siyah da olabilir.
Yakışıyor bence.

Selocan dedi ki...

Ya bu formaların kumaşları da bir farklı galiba. Formaya benzemiyor. Hiç elimde tutma şerefi gösteremediğim için bilemiyorum :)o gürünüm bence çok guzel yeni formalarda hatta 90-91'den sonra artık göremediğimiz bir durum. Bir de formaların vücuda yapışan sanki herkes S beden giymiş gibi durması da değişik ama güzel. Nostalji işte :) Bu arada sarı forma hakikaten çok güzel. Lappapzade bile sevdiyse zaten güzledir sarı formayı.:)

calibra dedi ki...

@lappappa: hocam napalım işte umut fakirin ekmeği. [ama hakikaten güzel olurdu dimi? düz sarı v yaka, altta kırmızı şort... allahımmm:)]

@selocan: o döneme ait formalardan bende bir kaç tane var avrupa'dan takımlara ait...

Abi inanamazsın, o formalarla o dönemde yaz gibi sıcakta güneş altında gündüz oynadıklarına.! Acaip bir kumaş resmen nefes alamıyorsun :)

Biz halısaha takımımıza aldık (denk geldi bi 10 tane bulduk) İngiltereden adidas, 91-92 Marsilya - Bayern Münih forması tasarımından. Ölüyoruz. :)

şimdiki formaların kumaşları muazzam yani onların yanında. :)

L dedi ki...

@b.p:

abi ben her türlü siyaha varım. siyah yaka benim de aklımda olan bir hamledir. siyah şortlu parçalı gelirse, belki görebiliriz.

@selo:

abi bu güzel ama, dediğim gibi, 5 senede bi yapsınlar, olur o yani:)

@calibra:

abi evet, eski kumaşlar çok fena gibi görünüyor. ayrıca hoşgeldin tayfaya:)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır