Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2009 Cumartesi

G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y


Daha önce aynı adlı başlıkta (bkz: G-A-L-A-T-A-S-A-R-A-Y ) bahsetmiştik. Fakat bir düzeltme yapmak isterim. Bu düzeltme Galatasaray ile ilgili değil Beşiktaş ile ilgili. O başlıkta darbe zamanı Beşiktaş her futbolcusunun üzerine Kenan Evren yazdırmıştı kaleci hariç demiştik.

Galatasaray'ın 1930'larda her futbolcusuna Galatasaray harflerinden bir tanesini formasına büyük şekilde diktirmesi (özel maçta) gibi Beşiktaş da Darbe zamanı aynı olayı Kenan Evren'nin her bir harfini bir futbolcusuna diktirerek sahaya çıkmıştı demiştik. Az önce rastladığım bir foto sayesinde yanlış dediğimizi öğrenmiş oldum. Bir darbe atlamışız. 60 darbesinden sonra Beşiktaş bu uygulamayı formalarına dikmiş ve 11 oyuncusu da Cemal Gürsel'in her bir harfini formalarına eklemişler. Dediğim gibi bir darbe atlamışız 80 değil 60'ta yapılmış bu uygulama. Fotosunu bulmam güzel oldu.

PARÇALI ŞORT

Galatasaray bir dönem parçalı şort, yani bir paçası sarı diğeri kırmızı olan bir forma ile sahaya çıkmıştı. Ben resimlerini aradım bulamadım. Arşiv için oldukça yararlı bir foto olurdu. Eğer o parçalı şortlu formanın resimlerinden arşivlerinde olan varsa ondan ricam, bana mail veya yorum kısmına link olarak göndermesi. Burada paylaşırız herkes görmüş olur. Teşekkür ederim şimdiden.

1990'DAN 1992'YE GALATASARAY FORMALARI

1990-1991 SEZONU GALATASARAY FORMALARI

Adidas marka formalar kullanıldı.

Parçalı forma




Çubuklu Forma

Çubuklu forma biraz karışık. O sezon çoğunlukla çubuklu formayı giymişiz. Hem 1989-1990 Sezonu çubuklusunu yani Sarı V yaka ortadaki çizgi kırmızı, hem de Kırmızı V yaka ortadaki çizgi sarı olmak üzere.


Sarı V yaka ortadaki çizgi kırmızı olan versiyon


Bakmayın 1991-1992 Dediğine. 91-92'de Umbro ile anlaşmıştık.



Kırmızı V yaka ortadaki çizgi sarı olan versiyon

1991-1992 Sezonu Galatasaray Formaları

Bu dönem Galatasaray Umbro ile anlaşmıştı ve Umbro kendine has tasarımları ile Türkiye'ye yenilik getirmişti. O sezon tarihimizde ilk kez ne çubuklu ne de Parçalı forma kullandık, o sezon formalarımız Şimşek desenliydi. Umbro bu tasarımı dünyanın çeşitli kulüplerindeki takımlarda da uygulamıştı o dönem.

Home Şimşek Forma






Bu forma sezonun büyük çoğunluğunda kullanıldı ve o sezon 2 farklı göğüs reklamı ile çıktık sahaya. Biri Show TV, diğeri Adec Saat.

Away Şimşek Forma




Hiç kullanılmamış 3rd forma


Yukarıdaki forma hiç kullanılmadı. Umbro tarafından kulübe gönderilen 3rd forma renklerinden ötürü olsa gerek tek bir maç dahi giyilmedi. Bu sebeple maç fotosunu bulamadım doğal olarak. Mor formaya laf edenler bir de bunu düşünsünler :)

28 Ağustos 2009 Cuma

NUMARA BASILIRKEN


Blog takipçilerinden Caner, Arena ekibi gibi almış makinesini, formasına isim ve numara basarlarken Store çalışanları, bu anı görüntülemiş. Kendisine teşekkür ederim paylaştığı için. Bir star gazetesi spor sayfası başlığı gibi bir başlık da açabilirdim "BASKI"N ANI diye ama yapmayayım dedim :)

Bu arada resimlerden anladığım kadarıyla numaralarımızın üzerinde bulunan GS logoları aslında üzerinde bulunmuyormuş. Numaranın o kısımları GS arması şekline boş bırakılmış (kesilmiş, oyulmuş neyse artık) ve arkadan formanın rengi ortaya çıkacak şekilde düşünülmüş. Bu şekilde Caner'in formasında da olduğu gibi eğer tek haneli ve alt kısmı parçalı kısmın ortasına gelecek şekilde bir numara seçerseniz Bu logonun yarısı kırmızı yarısı sarı oluyor ve güzel güzüküyormuş.


Ancak çift haneli bir sayı basıldığında bir logo sarı diğeri kırmızı güzükecek.

Bu arada Caner numara 8 onu gördük, isim olarak kendi ismini mi yoksa Barış Özbek'i mi yazdırdın?

Teşekkür ederim fotolar için Caner. Sayende fontlarımızı da yakından görmüş olduk.

resimler bu arada oldukça büyük, üzerlerine tıklayıp inceleyebilirsiniz.

1989'DAN 1905'E FORMA / RESİM ARŞİVİ

Bu arşive artık yan taraftaki sağ kolonda, anket kısmının hemen altından ulaşabilirsiniz. İstediğiniz yıl aralığına tıklayıp o sezonlarda giymiş olduğumuz formalarımıza ulaşabilirsiniz. Arşiv yapmak isteyenlere kolaylık yapmış olduk. Site içinde aramaktansa bu şekilde daha kolay olmuştur sizler için. Bir yandan tarihteki formalarımızı tanırken diğer yandan Galatasaray'ın da büyük bir resim arşivini paylaşmış olduk. Tabi ki burada bütün minnet ve teşekkürler Sercan Sevinç'e

Tarihlerde bir yanlışlık yaptıysak lütfen yorum kısmında paylaşıp düzeltin. Ayrıca sizin elinizde de burada bulunmayan Galatasaray formaları resimleri varsa yine yorum kısmına link olarak gönderebilirsiniz, burada paylaşırız diğer insanlarla.

Şimdiki resim arşivi konusu 1990'dan 2001'e Galatasaray formaları. Koleksiyonumdaki formalarımın resimleri değil tamamen maç fotoları yer alacak bu seride. Onu da daha sonra sağ kolonda paylaşacağız.

Bu arada Blog'un da görünüşünü değiştirme projesi var. Bu basit görüntüden kurtulalım dedik. Tabi ben anlamam bu işlerden. Bunu bizim için LAPPAPPA ekibi yapacak kendileri ayrıca zaten bu blogun da yazarları.

27 Ağustos 2009 Perşembe

SAHTE FORMA SORUNU #2 GS STORE İHBAR HATTI

Sahte forma sorunu canımı sıkmaya devam ediyor. Geçen malum siteye şikayette bulunduk Lisanssız ürün satmamaları yönünde. Biz şikayet etmeden önce 58 forma mevcuttu biz şikayet ettik bugün 105 formaya çıkmış. Bu yeni eklenen formaların yüzde doksanı yeni sezon ve bu yeni sezonların hemen hemen hepsi lisanssız sahte formalar ve orjinal store ürünü olarak tanıtılıyorlar. Bunlara kanan kişiler açık arttırmada fiyatı uçuruyorlar ve neredeyse store fiyatına formaları alıyorlar, sonuç kulüp bu işten 0 lira kazanıyor. Yazık ! Demek ki kimseye biz duyarlı taraftarlar olarak söz geçiremiyoruz. Sizden ricam malum açıkarttırma sitesine üye iseniz siz de şikayette bulunun.

Biz söz geçiremiyoruz onu anladık. Kulübün bu konuda bir çalışması olmuyor mu? Yani sokaktaki tezgahlarda satılan formalardan çok daha büyük bir sorun bu internet satışları. Başkanımız dahil herkes bu işten çok rahatsız fakat neden somut bir adım atılmıyor ? Stad çevresinde zabıtalara sahte forma toplatmakla bu iş çözülmez, internet ortamında yüzlerce forma satılıyor ve esas sahtecilik bu ortamda.

Bakın ayanux çok güzel yazmış. Ben bu başlıkta paylaşayım. Fenerbahçe kulübünün ihbar hattı mevcutmuş. Google'a arattığınızda çıkıyor bu ihbar bölümü. Fenerbahçe o sitede geçmişte kaç dava açıldığını, bu davaların sonuçlarını ve ne kadar tazminat toplandığını gösteren bilgiler de eklemiş bu siteye. Ayanux'un yazdığını söylüyorum siz de siteden bakabilirsiniz; Fenerbahçe geçtiğimiz senelerde bu sahtecilik ve lisanssız ürün davalarında toplam 210 yıl hapis cezası ve 18 trilyon para cezasına çarptırmış bu sahtecileri. "210 hapis ve 18 trilyon" Alın işte gelir kaynağı. Bu ihbarların büyük çoğunluğunu duyarlı taraftarlar yapıyor kulüplerine !

Belki bizim kulüp de kendi çabalarında birilerine davalar açıyordur benim değinmek istediğim ne kadar ceza kesildiği değil. Benim değinmek istediğim. Ben gsstore ihbar hattı diye arattığım zaman google'a karşıma hiçbir şey çıkmaması. Yani olay şudur. Bizim gibi duyarlı vatandaşlar bu sahte forma satılan sitelere söz geçiremiyorlar, o zaman ne yapmamız lazım olurdu. ? Bir ihbar hattımız olurdu ve biz bu sahte forma şikayetlerimizi direkt olarak Galatasaray Kulübüne yapardık. Onlar da gerekli sitelere ihtarlarını çekerdi ve satanlara ciddi cezalar uygularlardı. Ne yazık ki böyle bir mail adresi ve telefon yok kulübümüzün. Umarım buraları okuyan Kulüpten birileri varsa bir el atarlar bu işe. Sonuçta herkes bu durumdan şikayetçi, artık bizim olduğumuz kadar kulübümüzün de bu işe ciddi el atması lazım. Bu işteki en büyük yardımcıları da gayet tabi ki Gerçek Galatasaray Taraftarları olacak. Bu yüzden bu tip bir ihbar hattının mutlaka ve mutlaka kurulması lazım.

ayanux teşekkür ederim

1989'DAN 1905'E EKSİK KALMIŞ RESİMLER

Bu bölümde 1989'dan 1905'e serisinde daha önce eklemediğim eksik kalmış formalarımızın resimlerini paylaşacağım. Bazı formaların tam yıllarını bilmiyorum bilen varsa paylaşsın bizimle.

1979 GALATASARAY FORMASI



1979 Yılında Puma formalar ile sahaya çıkmışız. Ben bilmiyordum. Fakat istanbul ve blog takipçilerinden cenk bana daha önceki sezonlarda Puma şort giydiğimizi söylemişti, demek o şortların üstleri de varmış. öğrenmiş olduk.

1977 GALATASARAY FORMASI


Aslında bu forma bilindik klasik Metin Oktay forması. Fakat reklamı farklı. o zamanlar Volvo reklam ile sahaya çıkmışız. Bu da diğer resim dizisi için güzel bir foto oldu. Muhtemelen verilmiş ilk reklamlardan.

SARI LACİVERT FORMA


Bu formanın hikayesini daha önce 2 başlık açarak paylaşmıştık bkz: GALATASARAY ve SARI LACİVERT FORMA !!! ve GALATASARAY ve SARI LACİVERT FORMA !!! #2. Galatasaray'ın meşhur sarı lacivert forması. 71 ile 74 yılları arasında bir ankaragücü maçında giyilmiş olması lazım.

60'LARIN SONU 70'LERİN BAŞI


O dönemdeki klasik Metin Oktay parçalı formamız ve yine klasik geniş yakalı çubuklu formamız.

1969 GALATASARAY


1955- 56 GALATASARAY


Bu formadan da bahsetmiştik kendi yılları arasındaki resim dizisinde. 1955 yıllarında giyilmiş olması lazım. Muhtemelen Metin Oktay'ın Galatasaray'daki ilk senesi.

1931-1932 GALATASARAY



Seri bitti. Bu eşsiz arşivi bizimle paylaşan Sercan Sevinç'e çok teşekkür ederim. Onun sayesinde pek çok insan müthiş bir arşive kavuştu. Bir şeylere öncü olabildiysek ne mutlu bize. Galatasaray formalarının bu kadar kapsamlı resimleri olan bir arşive ben daha önce rastlamamıştım. Bundan sonra bu resimler alır başını gider internette, pek çok insan Galatasaray formalarının tarihini resimleri ile öğrenmiş olur. Bu blogu açtığım zaman internette aradığımda çok az kaynak ve resime ulaşabilmiştim ne yazık ki. Hele ki eski yıllar çok sıkıntılıydı. Sercan'ın muhteşem katkısı sayesinde umarım bu tür tarihi resimlerin olduğu bloglar çoğalır sadece Galatasaray değil diğer takımlarında bu tip arşivlerine ulaşabiliriz.

Son olarak dün de yazdığım gibi. Size kolaylık olması açısından bugün veya yarın 1989'dan 1905'e resim dizisindeki bütün formaları 10'ar yıllara bölerek sağ taraftaki sarı kolona koyacağım. Böylelikle isteyen istediği yıla tıklayıp istediği formamıza ulaşabilecek. Blog içinde kaybolmayın bir kolaylık olsun.

26 Ağustos 2009 Çarşamba

YENİ BAŞLIKLAR, YENİ KONULAR

Biraz yoğundum bu aralar, yazabildiğim zamanlarda bu çok canımı sıkan sahte forma olayları ve yurtdışında satılan formamız hakkında aldığım haberler üzerine yoğunlaştım. Kısa zamanda yeni konular açacağım arşiv yapılabilecek.

Kafamda 3 konu var öncelikli olarak. İlk olarak geçenlerde tamamlamış olduğumuz 89'dan 05'e bütün formalarımız yazı ve resim dizisinde eksik kalmış bir kaç forma var onları tamamlayacağım. Çok fazla eksik yokmuş baktım, bir başlıkta onları toparlarım. Daha sonra 1989'dan 1905'e giymiş olduğumuz bütün formaları yıllara bölüp sağ taraftaki sarı kolonda paylaşacağım. Böylelikle arşiv yapmak isteyenler blog içinde o başlıkları arayıp bulmak zorunda kalmayacaklar. İsteyen istediği yıla tıklayıp o aralıkta giymiş olduğumuz formaları görebilecek. Size de bir kolaylık olur.

2. olarak: 1990-2001 arası giyilen bütün formalarımızın maç fotolarının olduğu resimleri ekleyeceğim. Bu formaların geçmiş sezonlara göre nispeten daha fazla fotosu olduğu için bir formaya bir kaç resim ekleyeceğim.

Son olarak Galatasaray'ın formalarına aldığı göğüs reklamları ile ilgili bir resim dizisi yapacağım. 70'lerin sonlarında başlayan ve günümüze kadar uzanan, bulabildiğim resimlerden kullanmış olduğumuz göğüs reklamları ile ilgili bir resim dizisi olacak bu. Yine tabi ki Sercan Sevinç'in müthiş arşivinin katkısı ile olacak bu dizi.

İşte kafamda öncelikli olarak bu 3 başlık var. Yoğunluğumu üzerimden atınca bu başlıkları açacağım.

Daha sonra ise uzak tarihimizden ve yakın tarihimizden efsane olmuş-olamamış, hüsrana uğradığımzı-zaferler kazandığımız, sürekli giydiğimiz-tek maç giydiğimiz formalarla ilgili bir yazı dizisi var kafamda. Yani giymiş olduğumuz ve bir tarihe sahip her bir formanın tek tek hikayesinin yer alacağı bir yazı dizisi olacak bu. Tabi ki bunu ben yapamam o kadar bilgim yok, bu işte çok usta birine bir teklifim olacak yukarıdaki 3 başlık bitince.

Yani bu blog Galatasaray Formaları üzerine, sadece Galatasaray formaları hakkında konuşuyoruz paylaşıyoruz bir şeyler yazmaya çalışyoruz. Takdir edersiniz ki bir futbol blogu kadar yazabileceğimiz bir konumuz yok. Yani aslında çok kısıtlı bir kapasitesi olan bir blog, sadece tek bir takım ve tek bir konu üzerinden gidiyoruz. Bu güne kadar 200'e yakın başlık açmışız nasıl bulmuşuz bu kadar konu şaşırdım :)

Sizlerin ilgisine çok teşekkür ederiz. Sıkılmamanız için elimizden geleni yapıyoruz, sürekli tek bir konu üzerinden blogu güncel tutmaya çalışıyoruz.

Her neyse işte kafamda öncelikli olarak yukarıdaki 3 başlık ve daha sonra, hikayesi olan her bir formamız hakkında teker teker, hem formayı yakından inceleyip tanıtacak hem de onun tarihini (maçlar, kişiler, kazanılanlar kaybedilenler) anlatacak bir yazı dizisi başlayacak. Galatasaray gibi bir takımın her forması bir tarih olduğu için epey uzun bir dizi olabilir bu. Bu arada tabi olası çıkacak güncel konularla da blog hep yenilenecek.

25 Ağustos 2009 Salı

AVRUPA'DA SATILAN PARÇALI FORMAMIZIN RESİMLERİ

Daha önce ÜLKER REKLAMI İSTEMİYORSANIZ ve AVRUPA'DA REKLAM YOK başlıklarında Avrupa ve hatta Dünya'da Türkiye hariç, satılan Galatasaray formalarında sırtta Ülker ve kollarda avea olmadan satıldıklarını söylemiştik. Blog takipçilerinden ve Londra'da yaşayan Blade Runner (Murat) formayı geçtiğimiz gün almış. Fotoğraflarını çekip bana gönderdi, ben de paylaşayım.

AVRUPA VERSİYON MAÇ FORMASI


GALATASARAY STORE MAÇ FORMASI


Bu forma Londra'da bir Adidas mağazasından alındı ve bizim yurt dışında satılan formalarımız işte bu şekilde. İlk bakışta fark görmek zor fakat ben bu resme ilk baktığımda kırmızı tarafın alt kısmında yer alan parlak bandrolü göremedim. Bu da aklıma o bandrolün Adidas değil de Galatasaray Store'un yaptığı bir olay olduğunu getirdi. Belki sadece Store'da satılan ürünlerde bu bandrol bulunuyordur. Ayrıca fark etmişsinizdir başka can sıkıcı bir eksikliği daha var ki bu formanın, ben açıkçası bu sebeple sipariş etmekten vazgeçtim. Son resimde yakın planı var bu eksikliğin.

AVRUPA VERSİYON MAÇ FORMASI


GALATASARAY STORE MAÇ FORMASI


Arka tarafta dikkat ettiyseniz Efendiler Logo'su yok. Bu güzel detay da Avrupa versiyonlarında kullanılmamış.

AVRUPA VERSİYON MAÇ FORMASI


Ve işte beni en çok rahatsız eden durumun yakın çekimi. Formamızın en güzel özelliği olan kurucumuz Ali Sami Bey'in resmi ve anlamlı yazısı bu formada yok. Açıkçası bu güzel özellik olmamasındansa ben Ülkeri taşımaya razıyım sırtımda. Sipariş edecektim bir tane fakat açıkçası bu ayrıntıyı gördükten sonra vazgeçtim. Kaldı ki üzerinde Ali Sami Bey'in resmi olmayan bir formaya 45 pound vermem olanı varken ! Bu arada Made in Turkey.

GALATASARAY STORE MAÇ FORMASI


GALATASARAY STORE TARAFTAR FORMASI


Bu forma bir maç forması. Yani futbolcuların giydiği versiyonla aynı özellikleri paylaşıyor. Climacool etiketinden anlayabilirsiniz. Fakat bu formaya baktığımda bizim Store'da satılan aynı formanın Taraftar versiyonuna benzediğini farkettim. Hatta benzemiyor aynısı. Yani climacool özelliği dışında bu formayı Taraftar formamızın aynısı yapmışlar. Taraftar formamızda da Ali Sami Bey'in fotoğrafı yok ve arkada Efendiler logosu bulunmuyor.Yani maç formasına yapılan güzellikleri, detayları maliyet azalması sebebiyle taraftar formalarına yapmamışlardı bizim tasarım ekibi. Ancak Avrupa'da satılan maç formamızda bu güzel detayları göremeyince şaşırdım açıkçası hem de 45 pound verdiğiniz bir forma. Kısacası ben vazgeçtim Ülker olsun ancak Ali Sami Bey'de olsun !

GALATASARAY STORE TARAFTAR FORMASI


Formanın bir kaç yakın çekim detaylı resmini daha gönderdi Blade Runner bana. Ancak o detayların Store'umuzda satılan formalardan bir farkı yok, ben sadece gözüken farklılıkları koydum. Artık karar sizin.

Blade Runner Resimler için teşekkür ederim.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

SAHTE FORMA SORUNU

Başkanımız Adnan Polat dün maçtan önce yaptığı açıklamada stad çevresindeki sahte formalardan yakındı. Adnan Polat; "Stadın çevresinde bir sürü sahte forma satan insan var biz zabıtalara bunları toplattırmak için haber verdik" dedi. Ayrıca sahte formalara taraftarların rağbet göstermemesini istedi ve "burada asıl görev taraftarlara düşüyor. Taraftarımız lisanssız ürün almamalılar" dedi.

Başkan da bu konuda çok rahatsız nasıl olmasın ki zaten. Ben satan kişiden çok alan kişiye sinirleniyorum. Başkan da zaten Taraftarların bu konuda duyarlı olmasını istedi. Sonuçta biz bu formalara rağbet göstermezsek zaten kurur gider bu piyasa. Yurt dışında bu işlerin çok büyük cezası var. Siz düşünebiliyor musunuz Real Madrid'in İspanya'da böyle çakma formaları satılıyor, satılabiliyor. Hele bir de stad çevresinde satılması nasıl bir pişkinliktir. Sen git bakalım Old Trafford'a aç tezgah, sat sahte forma, bak bakalım ne oluyor.

Ayrıca tezgah satışlarından çok internet satışları almış başını gitmiş. bu çok daha büyük bir sorun. Bilinen açık arttırma, alışveriş sitelerinde Galatasaray Forma diye bir arama yaptığım zaman karşıma çıkan bütün yeni sezon formalarının nerdeyse hepsi sahte. Biz o sitelere şikayetimizi yaptık bir sonuç bekliyoruz eğer sizin de üyeliğiniz varsa ki koleksiyoncuların mutlaka vardır şikayetinizi yapın.

Bu adamlar bu sahte forma satışından akıl almaz karlar elde ediyorlar. Getirtiyor uzakdoğudan 7-8 euro tanesi 1000 forma açıyor dükkanı siteye her gün 2-3 forma satıyor 35'ten 40'tan 50'den. Bizim kulüp formadan bu kadar kar edemiyor yazık !

Ondan sonra şikayet ederiz tabi, sırtımızda neden ülker var Kolumuzdaki avea'da neyin nesi. Yakında k.ç'mıza reklam alacağız yine şikayet edeceğiz !

Galatasaray'ın sadece Türkiye'de 30 milyona yakın taraftarı var (Hiçbir avrupa takımının kendi ülkesinde bu kadar taraftarı yok, bir ülke kadarız zaten). Ülkemizi tabi ki bir İngiltere bir İspanya'nın sahip olduğu refah seviyeside görmüyorum görmek cahillik olur. Durumumuz malum, herkesin alım gücü yok fakat 30 milyon taraftar diyorum ! bu taraftarların onda biri store'dan bir anahtarlık alsa, yüzde biri bir forma alsa kazanılacak geliri düşünebiliyor musunuz. Gidip 50 liraya çakma forma alacağına git GSstore'dan 30 liraya Peşindeyiz tişörtü al. Takımına katkını yap, mutlu ol.

O yüzden, para meselesi bir yana ben bilinçsizlikten yakınıyorum çünkü para vermeden çakma forma da alamazsın. Bilinçsizlik almış başını gitmiş yoksa başka bir şey değil.

Dün malum sitede bir çakma forma 70 küsür fiyata alıcı buldu. Muhtemelen alan kişi paketi açtığında şok olacak. Dün 70 küsüre satılan sahte formanın resimleri bir alt başlıkta, o mor forma işte. Üzücü olan 40'a yakın bir teklifle kapanması bu satışın. Satan da terbiyesiz tabi Orjinal Adidas ürünü yazmış. Gsstore'dan bizzat gidip aldım yazan bile var çakma formaya göz göre göre. Terbiyesiz adamlar !

Bu arada biraz daha üzeyim sizi. Bu işlerde ne yazık ki Galatasaray lider. Lider olmaya alışmış bir takımız fakat bu çok acı bir liderlik. Sahte Fenerbahçe formaları sitelerde neredeyse hiç yok, tek tük. Stadlarını görüyorsunuz lisanslı formalar ile dolu, herkes alıp giymiş. Bloga da yazıldı, yorum kısımlarında, dünkü maç sahte forma ile dolmuş taşmış. O zaman biz daha çok Ülkerler görürüz avealar görürüz her yerimizde.

Gerçek Galatasaray'lı Lisanslı orijinal Galatasarar Store' ürünü alır takımına katkısını yapar, mutlu olur.

23 Ağustos 2009 Pazar

YOK ARTIK ! ÇAKMA FORMA STORE FİYATINA

Efsane bir çakma forma gördüm ve şuan fiyatı uçmuş gitmiş (71 lira 38 teklif !!!). Bir de üstelik iade de kabul edilmiyormuş ! Basbas bağırıyor yani ne güzel kazıkladım diye !! Bu blogu takip edip de teklif veren varsa geri çeksin arkadaşlar. Yazık yani, biraz daha teklif verilse orjinal Store fiyatına ulaşacak o kadar artmış fiyatı. Bu sitelerden yeni sezon forması almayın arkadaşlar gidelim store'umuzdan alışverişimizi yapalım. Daha az para veriyor olabilirsiniz ancak çakma bu formalar.

Bir de ürün açıklaması kısmına. Galatasaray'ın yok satan forması, piyasada yok satılıyor, bulunması imkansız yazmışlar.. Gir store'a bak bakalım imkansız mı. Sanki 88-89 forması mübarek.


Bandrol yanlış, sahte.. Kumaş kalitesi berbat.


Ülker reklamına bakın. Koymasaydı daha çok satardı. Onu bile tutturamamışlar.


Bu ne ya komedi gibi..

Dikkat edin arkadaşlar. Store'dan veya Adidas mağazalarından alışveriş edin. Yazık günah bu fiyata kolpa forma almayın. Hiç almayın !

Gerçek Galatasaray'lı Orijinal Lisanslı ürün alır. Gider Store'undan alışveriş eder. Kulübe katkısını yapar mutlu olur.

Kulübün bu tip sitelere ihtar çekmesi lazım. Yeni sezon ürünlerin ve lisanssız ürünlerin satılmaması lazım. Çünkü o Arma tescillidir ve her isteyen forma üzerine koyamaz.

Edit: Ürünlerin siteden kaldırılması için şikayet bölümleri oluyor. Bu siteler de şikayet geldiği takdirde duyarlı olup satışları durdurabiliyorlar. Daha önce rastlamıştım. Yorum kısmında şikayet etmek için gerekli linkleri bize IEt verdi. İlgisi alakası için teşekkür ederiz.

AVRUPA'DA REKLAM YOK


FCN Blog, ÜLKER REKLAMI İSTEMİYORSANIZ başlığından sonra sağolsun araştırdı. Bütün imkanlarını, tanıdıklarını devreye soktu ve az önce haberi ulaştırdı bize. Avrupa'da hatta Kanada'da ve bundan çıkardığımız üzere Türkiye hariç dünyanın her yerindeki Adidas Mağazalarında satılan formalarımız sırtta Ülker ve kollarda avea olmadan satılıyor. Buradan duyuralım.

Eğer Ülker reklamından nefret ediyorsanız ve yurtdışında yaşayan bir tandığınız var ise Avrupa'da ki bir Adidas mağazasından, eğer Galatasaray formaları satıyorsa tabi, bu reklamsız versiyonları edinebilirsiniz.

Formaların Türkye'de satılan versiyonlardan daha pahalı (yaklaşık 120 lira) olduğunu da hatırlatalım.

FCN Blog Bu kadar kısa sürede bize bu haberi ulaştırdığın için teşekkür ederiz. Müjdeli haber hakikaten :)

22 Ağustos 2009 Cumartesi

BİRKAÇ 2. KALİTE, DİKKAT EDİN !

Arkadaşlar biz buradan sesleniyoruz GSStore dışında veya Adidas mağazalarının dışında alacağınız formaların bırakın Kulübe katkısını size bir katkısı olmayacak diye. Çünkü ya taklit ya da 2. kalite bu formaların yüzde 90'ı. İşte benim rastladığım birkaç 2. Kalite forma. Teklifler de uçmuş gitmiş yazık !

Satan kişilerde alınmasın. Formanın orjinal olmadığını veya 2. kalite olduğunu belirtsinler.. Böylelikle 90 liralık formanın neden 35 lira olduğu da ortaya çıkar. Kulübün bunlara bir dur demesi lazım.

İşte koleksiyon yapan arkadaşların dikkat etmesi gereken 2. kaliteler. Biz uyaralım da gerisi size kalmış. Siz de mağdur olabilirsiniz o yüzden Lütfen GSStore'dan ya da Adidas mağazalarından alın yeni sezon formalarınızı.


Yukarıdaki formanın bandrolü geçen senenin ki ile aynı geçen sene arka tarafımızda duruyordu bu bandrol. Bu sene Adidas ve Galatasaray'ın üzerinde özenle çalıştığı bandrolü koymamışlar bu formaya, geçen senekini kullanmakla yetinmişler. Artık 2. kalitenin bir özelliği midir bilemem ya da fake midir. Fakat bu sene bu bandrol kullanılmadı. Özenle ve yeni sezon için hazırlanılmış yepyeni bandoller formalarımızda yer aldı 09-10 sezonu için.


İşte geçen seneki Turuncu formamın Bandrolü. Yukardaki ile aynı !


Edit: Bu da sahteymiş. Yorum kısmında ayanux güzel açıkladı.

Yukarıdaki forma büyük ihtimal 2. kalite yani fake forma değil. Uzakdoğu modellerinden olsa gerek. 3'te bir fiyatına satılıyor. Resmi biraz incelerseniz zaten yuvarlak içine alarak ve çizgilerle anlatmaya çalıştım. 2. kaliteden çok 3., 4. kalite gibi duruyor. Bandrolü yakından göremedim fakat bizimkine benziyor. Ancak armanın durduğu yer ve türk telekomun derduğu yer biraz şüpheli (bayağı hatta). Hiç anlamadım bu formayı. Aşağı kısma henüz 1 hafta önce MetroCity Galatasaray Store'dan almış olduğum formanın resmini de koyuyorum. Güzel olan aşağı yukarı aynı mesafeden çekmişiz. Satan flaşlı, ben gündüz ışığı ile çekmişim fakat aynı uzaklık ve şekilde çektiğimiz için armanın ve reklamın yerlerini kıyaslamak daha kolay olacak. Kararı siz verin.


Dikkat edin arkadaşlar 3'te fiyatına alıyorsunuz kulübe bir katkısı olmuyor size bir faydası olmuyor.

ÜLKER REKLAMI İSTEMİYORSANIZ



Daha önce AVRUPA'DA DİKİŞ ARMA ve FARKLILIKLAR adlı başlıkta 05-06 Sezonu formalarında Avrupa'da satılan ve Türkiye'de satılan versiyonlarının farklı olduklarını söylemiştik.

Bugün My Football Kit Designs bana bir mail gönderdi. Kendisi Londra'da yaşıyor ve Londra'daki Adidas mağazasına gitmiş. Burada neredeyse bütün Adidas takımlarının formaları varmış. Galatasaray ve Fenerbahçe formaları yanyana duruyormuş ve Galatasaray formasına baktığı zaman şaşırmış mı bilmiyorum ben şaşırdım anlatınca :). Formanın üzerinde o bizim çok tartıştığımız sırtta Ülker ve kollarda avea reklamları yokmuş. Burası orjinal bir Adidas mağazası Londra'da, Eminönü veya Turistik şehirlerimizdeki dükkanlardan değil yani. Formanın sırtında Ülker, kollarında ise Avea yazısı yok, sadece göğüste Türk Telekom yazısı mevcut. Artık ülker veya avea reklamını istemeyenler Yurtdışında bir tanıdık bulacak, sipariş edecek anca o şekilde bu reklamdan kurtulabilecekler. Bu arada fiyatını da söyledi 45 pound yani yaklaşık 112 Lira, bizimkinden 25 lira daha pahalı. Buraya getirtmesi tanıdık yoksa bir 8 pound kargo yani 45 lira masraf yapıp ülkersiz bir formaya kavuşabilirsiniz seçim sizin. Ben düşünüyorum açıkçası :). Bu arada internetteki gizemli reklamsız formaların da sırrı çözülmüş oldu. Takıma katkı yapmayı düşünmezseniz Ebay'de 1 eurodan açılan ve arkasında Ülker reklamı yazmayan parçalı formalar var. Ama rağbet etmeyin bu paralar kulübe gitmiyor !!!


Ayrıca My Football Kit Designs formamızın Adidas'ın üvey evladı gibi durduğunu söyledi. İnsan tabi Chelsea'yi Real'i Bayern'i görünce o şekilde düşünebilir. Avrupa'nın önde gelen takımları ve Fenerbahçe de dahil Armaları ve Adidas 3 çizgileri hep dikişmiş. Hatta ingiltere 3. lig takımın dahi formasında Adidas 3 çizgileri ve arma dikişmiş. Artık buna kim karar veriyor bilemiyorum. Armamızın bir şirket anlaşması olduğunu biliyoruz ayanux bizi aydınlatmıştı. Ünlü bir tasarım firması bu logoları formamıza gönderiyor biz de basıyoruz işte. Aynı firma ya dikiş yapsın ya da bıraksın bu işleri dünyaca ünlü olması beni bağlamıyor. Kendileri kollara basılan Şampiyonlar ligi logosunun da mimarlarıymış ama ben beğenmiyorum :). Omuzlardaki 3 çizginin dikiş olmasına gelirsek; Bizde mor dikişli, fakat diğer 2 formamız da o çizgiler dikiş değil. Kalitesiz gözüküyor. buna kim karar veriyorsa değiştirsin fikrini.

Londra'dan aktarıcaklarımızı bu kadar. Teşekkür ederiz My Football Kit Designs. Bir de formanın arkasından bir resim rica edecektim senden :)

21 Ağustos 2009 Cuma

2288 FORMAN İLE GEL !


Galatasaray Pazar günü AliSamiYen'de oynayacağı Kayserispor maçında 2288 (Mor) forma ile sahaya çıkacak. Galatasaray'ın bu sene en çok satan forması olan Mor forma AliSamiYen'de 2. kez giyilecek. Daha önce 2288 ASY'de ilk kez Maccabi Netanya maçında giyilmişti ve maçı 6-0 kazanmıştık. İlk maçında uğurlu geldiğine inanmış olacaklarki Kayserispor karşılaşmasında yine Mor forma giyilecek.

Kulüp ayrıca taraftarlara da çağrıda bulundu. Maça gelen taraftarların mor forma ile gelmelerini istedi. Bu sezon en çok satılan formamız olduğu için stadda bir bütünlük olacaktır diye düşünüyorum. Pek çok mor forma göreceğiz gibi.

Keşke bu görüntü ASY'de oynarken Sarı Kırmızı olsa. Futbolcular AliSamiYen'de ki maçlara keşke sadece Parçalı forma ile çıksa ve taraftar da ASY'yi maç zamanı mor yerine sarı kırmızı yapsa. Biz her zaman iç saha maçlarında Parçalı'dan yanayız fakat yönetim böyle bir karar almış futbolcular mor forma ile çıkacakmış taraftardan da mor forma ile destek vermeleri istenmiş saygı duyarız. Zaten en çok satılan formamız, maçtan önce çadırda stoklar bitecektir.

AVRUPA PARÇALISI ve 1987-90 FORMASINA BENZERLİĞİ


Daha önce söylemiştik eğer Galatasaray Avrupa maçlarında Parçalı formayı kullanacaksa geçen sene olduğu gibi sırtı düz olan bir versiyonunu üretmesi gerekecekti. Çünkü UEFA Kuralları açık; Sırt kısmı tek renk olacak, çubuklu veya parçalı olamaz. Aşağıdaki resim bu kuralı gösteriyor ayrıntısıyla.


Galatasaray, Levadia Tallinn maçına ASY'e stadına, kendi sahasına Parçalı forması ile çıktı. Bu formanın arkası, lig versiyonunun aksine düz kırmızı. Bu formanın diğer senelere göre çok hoşuma giden bir tarafı oldu. Forma oldukça nostaljik bir hal almış. 1985-1986, 1986-87, 1987-1990 ve 1990-91 yılları arasında giydiğimiz parçalı formalarımızda da arka kısım düzdü ve bir kolu farklı renkti. Aslında formanın bir kolunun tamamen farklı renk olması o formanın tam bir Metin Oktay forması olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü bizim Metin Oktay dediğimiz formanın kollarının arka ve ön kısımları birbirlerinden farklı renk olduğu için aslında sırttan bakınca tek kolun farklı renk gibi gözükmesi olmazdı. Bu 09-10 sezonu parçalı formamızın kol kısmı parçalı olmadığı için arkadan bakınca tek renk görünüm sağlanmış. Aşağıdaki örnek, geçen seneki Parçalı formamızın avrupa versiyonu. Tam bir Metin Oktay olduğu, kolları parçalı olduğu için 09-10 sezonu yeni parçalımızda oluşan görüntü geçen sene oluşmamıştı.

Geçen sezon (08-09 Metin Oktay Parçalı Avrupa versiyonu)


Yukarıdaki formanın bu sezonki görünümü elde edememesinin sebebi kollarının önü ve arkasının farklı renk olmasıydı

1985-86 Parçalı

Bu forma da bu seneki formamız gibi tek kolu sırttan bakınca farklı renk

1987-90 arası giyilen Parçalı forma

İşte bu forma şuanki 09-10 Sezonu Parçalı formamıza oldukça benziyor. Bu formanın da sarı kısmı şimdi olduğu gibi ters, peki madem bu da ters neden arkadan bakınca sarı kol sağ tarafta ? (şimdiki solda). Çünkü bu 87-90 arası formanın kolları bitişik durdukları göğüs renkleriyle zıt durumdaydı, şimdiki gibi sol göğüs sarı, sol kol sarı değil. Sol göğüs sarı, sol kol kırmızıydı. İşte bu sebeple 2 formada ters renkli olmasına rağmen sarı kollar farklı yerlerde.

09-10 Sezonu Parçalı Forma Avrupa Versiyon

87-90'a çok benziyor


87-90 ve 09-10 Sezonu formaların önden görünümleri


İşte 2 formanında zıt tarafta renkleri ve bu yeni sezon formasının avrupa versiyonunun arka görünümü de ön görünümü de 87-90'a çok benziyor


87-90 ve 09-10 Formalarının tek farkı yukarıdaki resimde açık olarak gözüküyor. 87-90 formasının kolları göğüslerle zıt, şimdiki formamız da bu yok. Göğüs ve kolların aynı tarafları aynı renk.

Sonuç olarak bu forma çok nostaljik geldi bana ve çok beğendim. Üzücü olan satışa sunulmayacak. Halbuki satılsa çok satar, çünkü Avrupa kuralları sebebiyle üzerinde kol ve sırt reklamları yok bu formanın. Nostalji formaları severim, muhteşem olmuş.
Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır