Bu Blogda Ara

1 Ağustos 2009 Cumartesi

FONTLARLA İLGİLİ DÜZELTME #2


NETANYA MAÇI FONTLARI GEÇİCİ adlı başlığı maçtan hemen sonra Istanbul beni uyarınca açmıştım. Çünkü o maçta kullanılan fontların çok başarısız olduklarını söyleyince Istanbul bu fontlar geçici merak etmeyin demişti. Daha sonra Istanbul 'a gelen ve kulüpten gelen bir yalanlanma oldu yani kafamıza göre yazmadık, isim vermeyeyim şimdi. Diyordu ki o yalanlama; Istanbul sen bu bilgiyi nerden aldın Netanya maçında kullanılan fontlar bizim gelecek sezonki fontlarımız siz geçici diyorsunuz yanlış söylüyorsunuz şeklindeydi. Ben de hemen arkasından bir düzeltme başlığı açtım :FONTLARLA İLGİLİ DÜZELTME. İşte bu başlıkta aldığımız bilginin yanlış olduğunu ve fontların geçici olmadığını söyledim. Çünkü direkt olarak kulüpten gelen bir isim bizi yalanlamıştı, yanlış bilgi olmasın diye düzelttim. Çok kötü bir font olduğu için de bayağı bir sövdüm o yazıda.

Her neyse; Bugün siz de izlemişsinizdir Galatasaray'ın Elano imza töreni esnasında Elano 9 numaralı bir forma giydi ve hepimiz o fontu gördük. Yani şimdi bunun üzerine ne söyleyeyim. Hem en başta yazdığımız geçici yazımız yalanlanıyor ardından da bambaşka bir font ile Parçalı forma görücüye çıkıyor. Artık sezon başlayıp maçlar oynanana kadar fontlarla ilgili şu olacak bu olmayacak gibi bir yazı yazmayacağım çünkü kendileri bile ne olacağını bilmiyorlar. En iyisi maçlarda görüp yazalım.

Elano'nun fontuna gelecek olursak. Nasıl beyaz formadaki fontu sert bir dille sövdüysem, bu fontu da tam tersi mükemmel buldum. Son derece başarılı ve olması gerektiği gibi. Geçen sene çektiğimiz işkenceyi bu sene yaşamayacağız, beyaz font parçalı formaya uyacak tek renkti zaten ve o kullanılacak. Ayrıca çevresindeki kontürde oldukça yakışmış o numaralara. 2000-2001 sezonu fontlarında da bu şekilde çizgiler çekilmişti etrafına ve oldukça yakışıyıorlardı.


Şimdi sormak lazım; Acaba beyaz ve parçalının fontları farklı mı olacak ? Yani beyaz formanın turuncuya çalan ve büyük iğrenç fontları sadece beyaz da mı kullanılacak? ya da, o da bu parçalıdaki gibi değişecek mi? Ben parçalıdaki fontu oldukça beğendim ve mor formada da aynısı kullanılacaktır. Umarım beyazda da değişir ve buna uydurulur.


Bu arada Istanbul bana yaklaşık 1 ay önce fontların nasıl olacağını söylemişti ve işte bu parçalıdaki font Istanbul'un tam bana söylediği gibi. Açıkçası Netanya fontunu görünce bu yüzden oldukça şaşırmıştım. Önce geçici olduğunu yazdık daha sonra bizi yalanladılar, şimdi ise ne olacağını bilmiyoruz o yüzden beyaz forma fontunun diğer 2 formadan farklı olma ihtimali var. Bu arada sakın bana UEFA Beyaz forma fontuna benzediğini söylemesinler çünkü alakası yok. Ne rengi, ne de yazı karakteri uyuşuyor. Tek benzerlik büyük olmaları.

Armanın Peşindeyiz ! 'den Elano fontunun resmini aldım. Teşekkür ederim kendisine.

Bu arada yukarıdaki forma da Emre Aşık'ın kendi üzerinden bir formadır yani :) Sürpriz bir resim ekleyeyim istedim .

29 yorum :

Özgür Şeker dedi ki...

Parçalı'daki font sahiden mükemmel.

Özgür Şeker dedi ki...

daha net bir fotoğraf font daha detaylı görünüyor..


http://1.bp.blogspot.com/__a19ak0lL1s/SnRDAb55SPI/AAAAAAAABRA/rFLj9PLGQXo/s1600-h/B_535b9bdd9c4526d80a970f41153c529e.jpg

L dedi ki...

abi aynen ya, bu font müthiş. bünye rahatladı valla.

Adsız dedi ki...

ya gerçekten parçalıdaki font çok güzel. isim ve numara yazdırmayı düşünmüyordum. ama parçalıdaki font olursa kesin yazdırırım valla. :)

Herhangi Biri dedi ki...

fonta lafım yok ama isim ve numara farklı olunca yani kontursuz olunca çok uyumsuz olmuş.

ayrıca bu yönetiminin beyaz sevgisini anlayamadım gitti, beyaz şortlarla birlikte formanın önemli bir kısmı beyaz olmuş olacak. kahrolsun beyaz yaşasın siyah ağırlıklı formalar diyerekten şunu da dile getireyim;

lütfen yazı ve numaranın sarıya geldiği kısımlara dikkat edin beyaz ve sarı birbirine karışıyor.

ayrıcamaç sırasındaki fotolara dikkat ederseniz logomuzda sadece kırmızı "G" belli olmakta.

umarım paçalı dona benzeyen, klasikten çok sakilliği gösteren beyaz şortlarıda birgün kaldırırlar

sevgi ve saygılarımla

Özgür Şeker dedi ki...

http://img23.imageshack.us/img23/1782/forma19.jpg

Şurada Kewell'ın formasındaki 19'un '9' una bakın.



http://img35.imageshack.us/img35/5370/forma9.jpg

Buradada Elano'daki '9' var. Fontlar aynı gibi sanki..

vobeya dedi ki...

bir de logomuz olsaydı.ama yinede öbüründen iyi

McDennis dedi ki...

vobeya'ya katiLiyorum.. FontLar ayni gibi...

O bisey degiL de, bu sari iLe kirmizinin yer degistirmesi cok fazLa gozume batmaya basLadi..

ayanux dedi ki...

ismail efe tam kalbimden geçenleri yazmış. kontür isimde de olmalı.

Cem Kalay dedi ki...

Biraz konudan alakasız yazcağım ama bugün gs storeda aldım soluğu bir anda. Oraya gidene kadar aklımda parçalı vardı.

Meraktan o sövdüğüm mor formayı giydim. Ve gerçekten kumaşı olsun Türk telekom reklamı olsun hepsinden iyi duruyordu. Çılgınlık yaptım ve aldım. Sonra arkadaşlarlan Taksime doğru yol aldık. Yeni formanın hevesiyle taksimde mor mor dolaştım. Bir garip oluyor insan Yoldaki herkez, aha yeni forma bakışlarıyla gözlerini gezdirdiler. Özelikkle kızların ilgisini çok çekiyor bu forma :=) Onlar bile muhabbet yaptı geçerlerken duydum :) Hoşuma gitti.

Ufak çocukların tacizinede uğramadım değil :) Abi gsye yakışırmı o yaa dediler :)

Dışarıda gezmek için ideal ama maça gitmek için beyaz alırım gibime geliyor, parçalıyı yakından pek sevemedim. Bu arada resimdeki fontta harika :=)

calibra dedi ki...

Bence fontlar aynı (bence diyorum hala çünkü gidip inceleyemedim cismen).

Ama beyaz fontta kontür var haliyle farklıymış (daha inceymiş) gibi duruyor.

Bu arada beyaz formadaki ülker reklamı üzerine beyaz zemin, onun üzerine isim yazılması saçmalığı nedir ya!

Çıldırmamak elde değil!

bir de niye böyle acaip fontlar seçiyoruz!

Son derece sade bir forma serisi var bu sene, ama fontumuz girintili çıkıntılı, ayrıca dar ve insanın gözünü yoruyor sanki okumaya çalışırken..

2000-2001'deki gibi bir font niye yok? yada 2000 senesine kadar kullandığımız adidas'ın klasik köşeli fontu geri gelse (hatta şöyle üzerinde amblem de yer alsa) yemin ediyorum deli gibi sevinirdim.

ufooo dedi ki...

ben bu adidastan nefret etmeye başladım çünkü yaklaşık 3 senedir bizim formalara önem vermiyo ve çok basit formalar yapıyor.fenerin formalara bakın resmen kalite kokuyo bizimkiler imitasyon gibi duruyo,buna bi çare bulunması lazım ben kulübede mail attım bu konuda sizde lütfen duyarsız kalmayın ve kulübe bu konuda mail atın,aslan giydiği formadan belli olur.forma sırt numaraları ile ilgili geçen sene çok sıkıntı çektik ve aynı sıkıntı yine devam ediyo,hiç dikkat ettinizmi bilmiyorum ama önemli kulüplerin forma sırt numaralarında logoları var biz ne zaman göreceğiz acaba.

Unknown dedi ki...

1.sabrinin ismi altındaki beyaz zemin mecburiyetten çünkü orada ülker yazıyor ve uefa maçında yasak

2. elanonun isminde kontür var

3. sarıyla kırmızı yer değiştirmiş sanabilirsiniz şu son seneler gözönüne alınarak ama eskiden de bu seneki gibiydi (bkz.monaco maçı , derwall senesi vs..)

4. bu kovboy kasabası kesimi fontları sarı umbrolarda da kullanılan fontumuz (bkz. gs2 barca1)

kendi görüşüm ise mor formanın kumaş kalitesi ya da modeli harcinde renginden dolayı iğrenç ve kabul edilemez oluşu. şimdi tribünde mor-turuncu-siyah-beyaz karışık orutan taraftarlar göze pek de hoş gelmeyecek. bu formanın 2 rengi var arkadaşlar. 3.yü ekleyelim derken bu kadar uçlara kaçmanın anlamı yok . eger 3 rengi var diyen olursa o zaman bayragımıza da ekleyelim sallansın samiyenin üzerinde. eskiden oldugu gibi bir sarı bir kırmızı bir de sarı kırmızı forma yapılsa herkes çok daha memnun kalırdı.

Unknown dedi ki...

bu arada benim 3.renge karşı oluşum içinden sarı kırmızı geçmedikçe . sarı ve kırmızı ufacık bi nüans katsalar gri formalara geçen senei beyaza yaptıkları gibi , rakip de gs ile oynadıgını hatırlar arasıra

ufooo dedi ki...

ha bu arada bide türk telekom uzaktan hiç belli olmuyor parçalı formada.harflerin kenarına siyah veya kırmızı şerit çekilmeli,kesin bu formaları tasarlatan renk körü,kör herif geçen senede kımızı formaya siyah fontla sırt numarası yazmıştı..ya o kadar yıldız oyuncumuz var ama giydirmeyi layık gördüğümüz formalara bakın iğrenç...

ufooo dedi ki...

arkadaşlar lütfen duyarsız davranmayalım ve www.galatasaray.org sitesinden mail aracılığı ile forma ve forma sırt numarası rezaletlerini bildirelim yetkililere ve en kısa sürede çaresine baksınlar..

ufooo dedi ki...

ya arkadaşlar neden biriniz cevap yazmıyorsunuz bu konu ile ilgili.
ne güzel olurdu mor yerine füme forma,ah nerde o füme ağırlıklı gs formalarımız
bu konuda çok dertliyim ey sevgili galatasaray taraftarları keşke böyle hiç eleştiri götürmeyecek kalitede formalarımız olsaydı..

Selocan dedi ki...

Birkaç şey yazayım 2gündür adam gibi giremedim bloga.

1)Logo konucakmış fontlara Fenerbahçe gibi.

2)İsimlerde de kontör uygularlar bana kalırsa imza için aceleye gelmiştir

3)Ben de calibra gibi incelemeden birşey söyleyemem inceleyen varsa bize yorum yazsın. Fontlar aynı olabilir fakat kontör ve daha küçük ebat parçalıyı kat kat farklı kılıyor. Ve beyazın turuncu fontu değişsin adam gibi tonda kırmızı kullanılsın isterdim.

4)Formalarımızın adidasla bir ilgisi yok tamamen bizim tasarım ekibinin sorumluluğu adidasa yüklenmek yanlış olur. bizimkiler özen göstermiyorlar.

5)Formalarımızın avrupa versiyonları çıkar diye umut ediyorum. Böylece ülkerleri kapatmaya çalışıp komik komik hareketler yapmayız. Zaten parçalıyı avrupa da giyeceksek arkası düz versiyonu yapılmak zorunda geçen seneki gibi kural gereği

6)sarıyla kırmızı yer değiştirmiş sanmaktan çok, değiştirmiş gerçekten. Derwall dönemindeki hata tekrarlanmış o zaman da hataydı yine hata. 100 yıllk parçalı formamızın yerleri belirli bir kuraldır. Ama olsun bakalım çok ciddi olsa da yüklenmiyorum.

7)forma ve sırt numarası şikayeti için artık çok geç kulüp mor formaya karşı olanların olduğunu biliyordu (daha formalar çıkmadan 2 ay önce mor formanın çıkacağı belliydi) çünkü forumları takip ediyorlar ve şuana kadar bizi hiç dinlemediler. Seneye 3rd formamızı internet oylaması ile biz seçecekmişiz başkan açıkladı (bir de ben mor'a karşı değilim tabi bu şahsi fikir)

Yorum yazanlara teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

derwall dönemi parçalı formasına hataydı diyebilmen şaşırttı beni selocan. biz uzun yıllar soldan sağa kırmızı sarı parçalıyla oynamış bir takımız. sarı kırmızı parçalı forma gelenekseldir dersek tamam da, renklerin yeri her dönem değişkendir bu da parçalı formadır. bugun 3 formayı da giydim. geçen senenin parçalısı çok daha güzel hem göğüs reklamından hem sırtta ülker yazmamasından hem de kol çizgilerinden dolayı. beyaz fena görünmüyo giyince ama şortlar ve çorapta da sarı kırmızı olsa çizgiler daha bir bütün olurmuş. mor forma digerlerinden kalın kumaş kalitesi iyi dediğiniz kalın oluşu yani bence diğerlerinin kumaşı climalite teknolojisi baz alınarak daha kaliteli. bu arada elano imza töreninde isimde kontür yok diyorsunuz ama dikkatli bakın bir daha var isimde kontür

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

hata derken biz tarihimiz boyunca o ters formayı ciddi şekilde yani bilerek tasarlanmış şekilde birtek o dönem giydik. ve dediğin gibi gerçekten uzun giyildi 4 sene boyunca. Daha sonra aynı olay 95-96 için tasarlanan parçalı formada da oldu fakat onu 6 maç sonra düzelttiler. Ben yola çıkarken ilk formaya göre çıkıyorum. Yani ilk formamız'a göre ve 100 yıl boyunca derwall dönemi ve 95-96'nın ilk 6 haftası haricinde renkler 1908'deki ilk forma düzenindeydi. Yani bence 100 yıllık bir geleneği 2 kere bozuyorsanız bir yanlış olmuştur ve gerçekten burada söylemem için istanbul'dan izin almam lazım. inanın ortada gerçekten bir yanlışlık var bilerek bu şekilde tasarlanmadı formalar hata dememin sebebi bu ama daha resmi birisinden alsanız açıklamayı daha iyi olacak. Bidliğim için hata diyorum.

mesela çok uzun yıllar yaklaşık bir 50 yıl kullanılmış olsa bile ben 2000 öncesi renklerimize de yanlış derim çünkü ASY'nin kendi tanımına uymuyor ve ilk renklere de. Evet 50 sene kullanıldı ve bence yanlıştı. Tabi boo bu benim şahsi fikrim sen nasıl mor forma olmaz renkler iğrenç diyorsun bende bunu yanlış buluyorum şahsi fikirler yani farklı olabilir tabi. Tabi ki görüşüne saygım var. Bu arada aldığın bir forma olursa bana ayrtıntılı reimlerini gönderirsen sevinirim paylaşırız burada.

tatsız yorumlar, art niyetli yorumlar yüzünden yorum denetlemeyi açtım.!!! Ben eleştiriye açık olmadığım için yaptım yani !!!! Kusura bakma bir olay yok :)

Selocan dedi ki...

Buradaki kimseyle ilgili değil yani :) yanlış anlaşılmasın

vobeya dedi ki...

arkadaşlar şortlara reklam alınabilir.süper kupa maçında şortlara bakarsanız sağda numara ve üstünde logo var.sol taraf boş.hazırlıklı olalım

Unknown dedi ki...

arkadaş aslında reklama karşıyız sırtta ülker falan iğrenç duruyor kolda avea da aynı ama eger keitayı elanoyu bu sayede aldıysak varsın reklam olsun orda burda. 3 sene önce sırta ismini yazdıracagımız futbolcumuz yoktu ve olaak gibi de değildi carrusca yazan 10 tane forma görürsünüz her maçta bu nedenle. carrusca yaacagına ülker yazsın diyelim ve yeni golcümüzü bekleyelim.

Selocan dedi ki...

Doğru çok büyük paralar var ortada dönen başkan açıklamıştı. 125 milyon liraya yakın bir para elde edilmiş toplam reklam anlaşmalarından. bir blogda okumuştum FCNBlog olabilir hatırlayamadım. Yani oldukça çirkin bir görüntü fakat dediğin gibi şuan İlk 11'de oynayacak defans hattı ve ve ortaha saha tamamen Türk milli takımı (sabri, zan, servet, balta, topal, ayhan, arda) Diğer ileri hattaki yabancılar da kendi milli takımlarında oyunyorlar ve dünyaca büyük isimler (keita, elano, baros) ayrıca kewell da rotasyonun süper yedeği 3 kalecimizde başka her takımda ilk 11 oynar ve süper genç yetenekler e teknik direktör en büyük transfer zaten. Yani kadro akıl almaz daha önce bu kadar sağlam kadro olmamıştı sabri ve zan zayıf halka olsa bile! bu kadar adama çok para lazım ayrıca kulübün büyük de borçları var bu paralar çok önemli. Varsın sırtta reklam olsun.

Fakat benim istediğim maç esnasında ne giyerlese giysinler ama satarken o reklamlar olmasaydı. Avrupa standartı ile satılsaydı formalar. Buna üzüldüm. Yoksa haklısın.

vobeya dedi ki...

bide ts de sırt reklamı alacak galiba.boşuna üzülmeye gerek yok bence herkesde var bu olay


http://www.medyatrabzon.com/news_detail.php?id=3898

Sercan dedi ki...

Ancak Selo bildigin gibi 1986-1989 arasida normal sari-kirmizi formada vardi :)
sana Tanjunun resmini göndermsitim :)

Selocan dedi ki...

Evet evet Tanju'nun 39 olduğu maçın fotosuydu galiba. Hatırladım

ufooo dedi ki...

arkadaşlar belliki benim yorumları çok sert bulmuşsunuz ve bu nedenle selocandan başka kimse benim msjarı tiye almamış.maksadım kimseye sert çıkmak veya kimseyi üzmek değil tek maksadım canım galatasaryım ve gsyi en iyi şekilde görmek.ben a.c milan ın forma sırt umarasına hayran kaldım adamlar çok güzel yapmışlar bu sezon..ne derseniz deyin füme forma tek geçer...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır