Bu Blogda Ara

17 Temmuz 2009 Cuma

HANİ BİZİM RETROMUZ ?

Forma konusunda üstad kabul ettiğim bir koleksiyoncu arkadaşım, hatta yazmasa da bu blogun yazarlarından olan ayanu bana Fenerbahçe'nin bu sene çıkacak olan Retro formasından bahsetti, kısaca biraz üzerinden geçeyim; Adidas originals mağazalarında her sene farklı takımların retro formaları tasarlanıp satılıır bildiğiniz gibi, bu sene de Adidas Fenerbahçenin Retro formasını tasarlayıp satışa çıkaracakmış. hatta tasarlanmış hazırmış, resmi alttaki gibi, satışa ne zaman çıkar beni pek ilgilendirmedi :D.


Esas konuya gelirsek ne kadar sürekli bayram gibi geleneksel olarak kutlanmasına karşı olsam da bu sene UEFA zaferinin 10. yılı ve o zaferi kazandığımızda giymiş olduğumuz beyaz formanın yeniden yorumlanmasını isterdim. Daha önce blogu takip eden Melih Ergündoğdu da bu isteğini dile getirmişti, zaten forumlarda da konuşulan bir konu. Fenerbahçe bunu yapmışken bizim bu tarz çalışmalara neden girmediğimizi anlamıyorum. Bu arada bu çalışma tabi ki Fenerbahçe'nin onayı ile yapılmıştır fakat Fenerbahçe tarafından değil Adidasın karar verdiği bir durum da olabilir. Hatta ayanu da yazarken Feneriumda satılmayabilir demişti. Yani sadece Adidas'ın Fener'e bir kıyağı diyelim (Türkiyedeki en uzun süreli ortaklık).

Adidasın bize bu tarz çalışmalar yapmasına gerek yok. Galatasaray kulübü olarak biz sazı kendi elimize alabiliriz. Mesela her sene 4 forma çıkıyor bu 4 formanın 1 tanesini 10 sene önceki formanın tasarımına benzer yap. 40 yılda bir bu başa sarar (hesap doğrumu kafam karıştı) bu şekilde geleneksel formalarımıza da sahip çıkmış oluruz. Bu sene açıkçası Bir UEFA beyazı forması isterdim Adidas Originals mağazalarında satılsın. Madem onlar yapmadı biz 17 mayıs günü satışa çıkacak bir retro 1999-2000 sezonu beyaz forması yapmalıyız. Ayrıca 99-00 sezonundan daha eski sezonlarda da oldukça sevilen formalar var mesela bir 96-97 yeniden yorumlanmalı derim ben.

Bu arada ilginç olan göğüs reklamının bile sponsorunun aynı olması o dönemle. Bunun için para falan ödenmişmidir bilemem fakat Fenerbahçenin bu forması Emlak Bankası reklamlı.

Forma 1991-1992 veya 1992-1993 sezonunun yeniden tasarlanmışı yanlış bilmiyorsam bu da onun orjinal döneminden bir resmi.

19 yorum :

müşkülpesent dedi ki...

çok güzel yapmışlar bence gidip yakından da incelerim bu formayı bizzat.

ben bu sezon başı dergide klasikleşmiş formalarımızın adidas la yapılan anlaşma sonucu tekrardan yapılacğını duymuş ve 88-89 87-88 sezonun meşhu parçalısını yaparlar diye düşünmüştüm. demek ki fenerbahçeyle bu konuda anlaşmış ve yapmışlar inşallah bizim de o yıllar giydiğimiz formayı yaparlar

sadece xamax maçının formasına bile dünya para verecek insanlar tanıyorum.

Selocan dedi ki...

ben mesela :D sarısı da çok iyi gider parçalısını bulmaya çalışıyorum o çıkar ortaya illa ki.

L dedi ki...

ben de. o çok ayrı bir forma ya.

müşkülpesent dedi ki...

o sezonun monaco maçı sarı forma xamax maçı beyaz forma ve tüm sezon giyilen parçalılar harikadır keşke bulabilsek.

Selocan dedi ki...

dediğim gibi sarı hele ki beyaz çok zor imkansıza yakın. Fakat parçalı bulunur sarısı öteki tarafta olan o illaki bulunur.

L dedi ki...

selocan24, kaç verirsin abi o beyaza:)

Selocan dedi ki...

var mı abi elinde :D öyle fiyat söylemem ben ulu orta ama çıkabildiğim kadar çıkarım bu konuda esneğim :D ama yok forma ortalıkta biliyorum anca işte futbolcular o maçın anısına saklamış olabilirler. Ben parçalısını bulayım yeter o sezonun :D yani yetmezde idare ederiz.

müşkülpesent dedi ki...

08-09 sezonunun parçalasını birazda o yüzden çok sevdim çünkü kollardaki adidas çizgileri sarı üzerine kırmızı kırmızı üzerine sarı hele uzun kollu olunca bana o günleri hatırlattı.

Selocan dedi ki...

Heleki bu sezon çıkacak kötü olması mutemel formalardan sonra 08-09'un değeri çok daha iyi anlaşılacak. Bence çok uzun zamandır yaptığımız en iyi parçalı forma 08-09 metin oktay

L dedi ki...

katılıyorum abi. bir tek kolların parçalarla uyumu sakattı ama onu da neyse artık.

beyaz meselesi kötü ya, yani bir maçlık giyilmesi, işi oldukça zorlaştırıyi.

müşkülpesent dedi ki...

xamax maçı formasını bulmak imkansız

ama şöyle birşey var yurtdışında xamaxın o maçta giydiği forma satılıyor.

Selocan dedi ki...

mesela 97-98 sion beyazı da öyle tek maç üretildi ne yazık ki çok severim o formayı ama bulmak çok zor. Gerçi o sene yine tek maçlık bir formayı buldum şansa ama sion daha başka

boo dedi ki...

almanyadaki monaco maçı forması ayrı bi kumaştan sanırım. çünkü gece kıyafeti gibi parlıyor saten gibi

b.p. dedi ki...

Kesinlikle harika bir fikir. formanın arkası da çubukluysa kesin alırım.
Ama sanırım belirli bir sezona ait bir forma değil. Emlak Bankası reklamı 90ların başındaki formalarda vardı. O dönem formalar V yaka olurdu ve ortasındaki çubuk lacivert olurdu.
Ayrıca madem retro forma yapıcaksınız, 3 yıldız koymanın anlamı ne?
Sample yazdığına göre bunun son hali olmadığını umuyorum.
Ama sırf adidas classic logolu fenerbahçe formam olması için bile alırım.

Selocan dedi ki...

evet o 3 yıldız bana da saçma geldi ama bu şekilde çıkacakmış 3 yıldızlı. Başka yeri değişir mi bilmem o 3 yıldızı Fenerbahçe istemiş olabilir. Çok güzel forma dediğin gibi belli bir sene değil heralde ben de resmi koyduktan sonra baktım 90ların ortalarına kadar bunun gibi çubuklu giymiş Fenerbahçe sonra yakalı ve beyaz kollulara geçmiş. Ben de FBli olsam kaçırmazdım

Selocan dedi ki...

ve dediğin gibi adidasın o logosu muhteşem tam bir klasik :D

ayanux dedi ki...

merhaba arkadaşlar,

konuyla ilgili olarak şunu soylemeliyim ki; mevzubahis forma bir çılgınlık olmaz ise kesinlikle fenerium'da satılmayacak. bu hareket ve aksiyon sadece adidas a özgü ve adidas'ın kontrolü altında gerçekleşecek gibi gözüküyor.

ayanux dedi ki...

selocan bu arada şimdi dikkatimi çekti. blog'a hiç yazmıyor demişsin. bırak bizim yeni sezon formalarını izin verirsen ben yazayım :)

Selocan dedi ki...

abi estf ne izni yaz istediğin zaman istediğin konuyu. Sen yaz tabi daha teknik olur hem güzel olur..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır