Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2009 Salı

MOR FORMA HAKKINDA GENEL ve ÖZEL BAKIŞ #1




Formanın orjinal adı storeda satıldığı şeklindeki adı MAJESTY 2288. Mor rengi ve adının Majesty olmasının bir anlamı varmış. Hikayesini net öğrendiğim zaman paylaşacağım yanlış bir şey yazmayayım.

Formayı yakından incelersek; Yaka kısmı dik bisiklet yaka ve Adidas çizgileri yakanın en sonuna, boyna kadar ulaşıyor, kollarda ise bu çizgiler omzun kollarla birleştiği yerde kesiliyor. Bu kesilme, formanın kesimindeki dikiş yerleri ile sağlanmış ve bütünlük oluşturmuş. Formanın bu şekline baktığımız zaman ilk olarak Real Madrid'in bu sene giyeceği Home beyaz forması ile aynı tasarım anlayışında olduğunu görüyoruz.


Bir başka dikkat çeken özelliği boyuna uzanan ve farklı bir kumaş yapısıyla belirginleşen şeritleri. Mor formanın bu benim en beğendiğim özelliği olmuş. Dikiş izleri gibi duran bu çizgiler çok hoş gözüküyor.

Kumaşa gelicek olursak parlak bir kumaş kullanılmış bu formada (Sercan'ın verdiği örnek güzel 99-00 fümesi gibi parlıyor). Ve formanın bir kaç yerinde farklı desenli kumaşlar göze çarpıyor. Örneğin kol ve omuzlar formanın gövde yapısı ile aynı tarzda bir kumaşa sahip değil ve gövdedeki şeritlerde ayrıca farklı. Bu çeşitlilik ve kumaşın doğal deseni göze güzel gözükmüş bana göre. Formanın bu şeritli özelliğini Bayern Münih 3rd Formada da görebiliriz.


Formanın iç kesiminde kırmızı şerit üzerinde galatasaray yazıyor.

Türk telekom göğüs reklamı ve Kollardaki avea'lar beyaz yazılmış ve benim aldığım duyuma göre bu formanın fontu da beyaz olacakmış. Formanın kötü bir özelliği Ülker reklamının kırmızı olması; Bu, formanın bütünlüğünü bozmuş ve çirkin gözüküyor. Tanıtıma Ülker yazan formalarla çıkmaları o şekilde satılacağı anlamına geliyor. Bunu yakın zamanda öğreniriz. Formanın şortu ve çorapları da Mor renkte, adidas çizgileri beyaz.

Ensede yine geçen seneki gibi Galatasaray Yazıyor.

Yıldız ve arma yine dikiş değil geçen senelerin aynısı. Nefretlik bir durum bu. Ekstra para mı istiyor Adidas bunun için sebebi nedir? Yukarıdaki Bayern formasının yıldızlarına dikkat. Arma da eminim dikiştir.

Benim kendi fikrim eğer bu forma bir Fiorentina forması olsaydı, önünde sayıyla eğilirdim detayları gerçekten çok hoş, fakat dediğim gibi bu forma Fiorentina'ya yakışır bize değil. Takıma bakmadığımız sürece forma açısından oldukça başarılı buldum ben. Özen gösterilmiş. Forma bana hiç feminen gözükmedi gayet başarılı, Fakat şimdiden bir kesim karşı taraftar dalgasını geçmeye başladı bile takip ettiğim kadarıyla. Artık buna katlanacağız. Milano'dan çıkma bir modacının işi gibi, yakın plandan biraz anlıyoruz, çok şık. Ancak ordan çıkıp Floransa'da dursaydı keşke.

Bu arada Arda, Rijkaard Baros'un mor forma ile ilgili söylediği sözlerle bu kısmı kapatayım. Detaylı ve arka planlı resimlerini ele geçirdeğimde 2. bölümünü açacağım. Bu arada olurda formayı alırsanız (ben henüz almayacağım) Güzel bir ışık altında formanın her karesini çekip bana gönderebilirsiniz. Ayrıntılı görmüş olur herkes.

Arda: "Son derece güzel bir forma olmuş. Ama bu formaları dışarıda giyeceğimizi düşünüyorum. Çünkü biz her zaman parçalı formadan yanayız."

Baros: "Sahada 11 tane kaleci varmış gibi gözükecek".

Frank Rijkaard:" Bu forma rakip takımları yanıltacaktır"

Forma hakkındaki her türlü yorumunuzu bekliyorum

14 yorum :

havyarsız dedi ki...

fenerbahçenin de tanıtımı sırasında arkada ülker yazısı vardı fakat satılan formalarda bu yaşanmamış.

Volvox dedi ki...

Aykırı formanın tasarımı beklediğimden iyi çıktı.

i! FuRKaN !i dedi ki...

galatasaray askindan yani sira afyonkarahisarspor sempatisi besleyen biri olarak mor-beyaz forma güzel olmus, hatta sortlar beyaz bile olabilirmis :)

turuncularda gecen sene cok elestirilmisti, futbolcular turuncu formayi benimseyince bu taraftarada yansimisti... yani hersey futbolcularin elinde! merak etmeyin hemen bir sonraki macta, netanya macinda görürüz mor formayi, aha burayada yaziyorum... :)

b.p. dedi ki...

Çok güzel bir 3rd forma olmuş. Yönetimi kutlamak lazım. Galatasaray Forma konusunda Türkiye'nin öncü kulübü. En marjinal formaları çıkarttılar hep, kıymeti sonradan anlaşıldı:)

1998-99 füme formayı da juventus maçında ilk gördüğümde mor-Lacivert sanmıştım. yıllar sonra bi arkadaşımda görüp incelediğimde lacivert+griden elde edilmiş bir füme rengi olduğunu gördüm. Her klübün deplasman ve 3rd formalarda bu tür denemeler yapmasıl lazım bence:)

Herhangi Biri dedi ki...

köklü ve radikal değişklikler başta büyük tepki çeker, alışması zaman alır. bu açıdan düşününce taraftarın ilerde çok memnun olup her sene farklı renkte forma isteyeceğini düşünüyorum. takımın para kazanması açısından da olumlu bulmaktayım.
merak edenler mora feminen diyenler barçanın bu sezonki away formasına bir baksın derim..
ayrıca unutulmasınki cimbom türkiyede farklı renk formaların öncüsüdür. farklı renk forma bir yerde kalıpları yıkma ve cesareti de simgeliyor.
formanın tasarımına gelince;
zaten yazıda ince detaylarını açıklamışsınız. formada renk açısından bir sıkıntı var şöyleki. yazılar ve şeritler beyaz olduğu için takımın renklerinin mor-beyaz olduğu gibi bir izlenim veriyor bu yüzden mor formanın üstüne ya daha açık bir mor yada kırmızı-sarıdan birisi kullanılsaydı (turuncu formadaki gibi) göz daha yatkın olup bağlantı kurabilirdi.
saygılar sevgiler

Sercan dedi ki...

Bayerndaki yildizlar

http://img393.imageshack.us/img393/1373/dsc00078pp9.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/4342/zwischenablage01z.jpg

Baskana göre beyaz forma zorunlukmus. Yani kulübün renginde olmayan bir formamiz var bile (beyazi).
mor veya baska renk yerine sari / kirmizi olsa daha güzel olurdu

Sari forma ve kirmizi forma ayni sezon degil, ayri sezonlarda.
Yani bu sezon sari formaysa, gelecek sezon kirmizi. Yani her sene sadece 3 tane forma

Çerçeve içindekiler ana sekli. Digerleri rakibe göre degisen alternatifler.

Kirmizi forma'da beyza sortlusu çerceve icinde, cünkü ilk formamiz galiba böyleymis.

http://img200.imageshack.us/img200/3687/unbenanntwlg.jpg

ayanux dedi ki...

boyuna doğru uzanan dikiş sisteminin adı expension cut. daha önce kappa tarafından kullanılmış italya formalarından hatırlayacağımız bir dikiş sistemi.

i! FuRKaN !i dedi ki...

uefa kurallarinda ücüncü formanin takim renklerinden farkli olmasi yaziyormus...

beyaz formada sari+kirmizi hatlar oldugu icin mor, turuncu gibi formalar artik mecburi... bakalim seneye bizi ne sürprizler bekliyor :)

Sercan dedi ki...

Milanda peki?
Beyaz ve siyah formalari var.
Hepsindede siyah ve kirmizi var

Goksu dedi ki...

Satılan Formalarda ULKER olmayacak sadece bu.

burakkab dedi ki...

yahu şu mor forma inanılmaz hoşuma gitti..ayrıntılı fotoğraflarını görmek için sabırsızlanıyorum..

Herhangi Biri dedi ki...

formalarda neden mor kullanıldığı hakkında uA forumda yetkili bir kişi
"2288 (Mor) :

İlklerin kulübü olan Galatasaray, sportif başarılarının yanı sıra, öncü, yenilikçi ve uluslararası kimliğiyle de köklü bir dünya markasıdır. Asil köklerimizin derinliğiyle tasarlanan yeni formamız, morun bir tonu olan ve dünya renk literatüründe tanınan adıyla “majesty” (asalet) rengiyle hazırlanmıştır. Bu formamızı “2288” olarak adlandırmamızın sebebi, ismimizde bulunan “Galata” sözcüğünün etimolojik açıdan 2288 yıl öncesine dayanan bağlarıdır. “2288” tüm özellikleriyle Galatasaray’ımızın yenilikçi, fakat aynı zamanda köklü, cesur ve onurlu kimliğini yansıtmaktadır."

açıklamasını yaptı.

Selocan dedi ki...

sağolasın ismail efe, bir başlık açılır bu konu hakkında.

ayanux dedi ki...

mor asilerin rengidir. dünyadaki hemen hemen her asil ailenin ve krallık soylularının, hatta ve hatta imparatorların ambleminde dahi görebilirsiniz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır