Bu Blogda Ara

19 Temmuz 2009 Pazar

BEŞİKTAŞ FORMALARI KOLEKSİYONU


Daha önce birkaç başlıkta da bahsetmiştim. Çok yakın bir dostum da tıpkı benim gibi forma koleksiyonu yapıyor fakat takımlarımız farklı. Kendisinin çok geniş bir Beşiktaş forma koleksiyonu var. Çok yoğun ısrarlarım sonucu sonunda ona da bir blog açtım bugün ve koleksiyonundakileri orada sergilemeye başladık. Kendisinin ayrıca güzel de bir atkı koleksiyonu var (pek ilgilenmem o konuyla) onu da koydum bloga. İsteyenler aşağıda vereceğim linke tıklayıp göz atabilirler. 1989'dan günümüze Tam 56 adet maç forması ve 43 adet atkısı var. Çok güzel klasik formaları mevcut. Yukarıdaki resimdeki sadece tek maç giyilen efsane mor forma da bu koleksiyona dahil !!!. Forma meraklıları girip bakmalı derim. Ayrıca resimlerini çekmediği birkaç klasik forması daha var erkamerkam'ın, onlarda yakın zamanda eklenir.

13 yorum :

L dedi ki...

abi mor forma da varsa, o zaman iş değişir. helal olsun valla. bu formanın nette fotoğrafı yok doğru düzgün, o derece.

Doruk dedi ki...

takdire şayan olmuş. koleksiyoncuyu tebrik etmek lazım.

müşkülpesent dedi ki...

bu formayla bjk ajax deplasmanındaydı şifo mehmet golü attığında manchester karşısında 2-0 mağlup durumdaydık ve beşiktaşı fena kıskanmıştım sonra biz 3-2 öne geçince bu sefer beşiktaşın gol yemesine üzülmüştüm. sonuçta biz 3-3 bitirmiş beşiktaş da 2-1 mağlup olmuştu.

çok marjinal bir formaydı ve bulunması çok zordur elinde bu varsa koleksiyoncusun derim kolaylıkla.

Selocan dedi ki...

Daha neler vardı da vermiş daha gençken o zaman koleksiyon amacı yokmuş eşe dosta hediye etmiş eğer onlarda olsayda benim 64 ümü rahat geçerdi çok sağlam koleksiyoncudur ..

ahmetcan_48 dedi ki...

Çok güzel bir koleksiyon. Erkamerkam'ı canıgönülden tebrik ederim. Tabii onu bu konuda ikna eden ve ona yardımcı olan büyük usta Selocan24'ü de. Ne diyeceğimi inanın ki bilemiyorum bu kadar hoş, nostaljik, maneviyatı maddiyatının kat be kat üstünde olan harikulade koleksiyonları bizlerle paylaşan bu güzel insanlara bir futbol tutkunu olarak çok teşekkür ediyorum. Gönlüm elbette ki Galatasaray'dan yana ama kardeş takım olarak gördüğüm Beşiktaş'ın koleksiyonu da oldukça takdire şayan.

Selocan dedi ki...

sağol abi ama yanlış anlaşılmasın onu ben başlatmadım koleksiyon işine zaten kısa sürede toplanamayacak formalar. Ben sadece onu blog açmaya ikna ettim biraz kararsızdı bu konuda :D Tanıdğım çok sağlam 1 Galatasaray 2'de Fener koleksiyoncusu daha var onları da paylaşırım ilerde :D. Zevkli iş herkesin birbirini tanıması hoş bir şey en güzel ve önemli olanı da aramızda bir rekabet yok yardımı esirgemeyiz GSli üstadım da buna dahil. işte 5-6 kişi bunlarla vakit geçiriyoruz dünyanın en zevkli hobisi :D

b.p. dedi ki...

internette Fenerbahçe koleksiyonlarını görebileceğimiz bildiğiniz biri var mı ?

Selocan dedi ki...

Tribündergide.com da bir tane sergileyen tanıdığım var bakayım internette sayfası yok ama resim paylaşma sitesinde olacak resimleri göndericem buraya linki. Yalnız bu beşiktaş koleksiyonu kadar sağlam değil çok sağlam geliyor fakat eksikleri var.

Selocan dedi ki...

Şurada toplu bir resmi var

http://www.imagebam.com/image/8815d740875853

Selocan dedi ki...

Bir de bu blog yazarlarından ayanux'un da koleksiyonu var ilerde o da paylaşabilir haberdar ederim

b.p. dedi ki...

Evet ayanux'un muhteşem bir kaleci forması koleksiyonu var. trübündergi'de görmüştüm bende.

Zamanında başlansa aslında fenerbahçe kolay koleksiyonu yapılabilecek bir takım. 96-99 arası çubuklu aynıydı. sponsor değişiyordu bazen. Beyaz deplasman formalarını da Ankaragücü maçları dışında görmezdik.
Forma severleri pek tatmin etmezdi yani.

ayanux dedi ki...

erkamerkam benim de gördüğüm en iyi beşiktaş forma koleksiyonuna sahip kişdir. iyi yapmış blog açarak. Bir gün onunda forma koleksiyonu eksiksiz olacak. Sürekli takipte ve her şey uğruna eksik bir formayı kaçırmayacak kadar hırslı :)

Kısa zaman önce fenerbahçe forma koleksiyonuna başlayacağımı bildirmiştim zaten arkadaşlarıma. Şu anda 2000 öncesi 8 tane forma topladım 2000 sonrası ise zaten çok kolay. Yni şöyle oturup bir hafta sondaj yapmama bakar. fenerium 2000 den itibaren türkiyede sıkı bir atılım yaptığı için bizim işimiz diğer arkadaşlara göre daha kolay ve mümkün.

Planlarıma göre 2010 ortalarında sergilenecek hale gelir benim koleksiyonumda. Bu arada fotoğraf çekmeye vakit yok. Benim kaleci formaları koleksiyonuna da bir dünya forma eklendi. Kısmetse Bir ara onları da koyacağım td ye.

@b.p. : teşekkürler

Adsız dedi ki...

tüm yorumlar için teşekkür ederim..zevk alarak toplamaya çalışıyorum ve topladıklarımı önce kendim severek izliyorum sonrada tüm kolleksiyoner ve bu işlere ilgi duyan insanların beğenisine sunuyorum..95 öncesi beşiktaş çok çeşitli formalar giydiği ve mağazacılık o dönemlerde olmadığı için kolleksiyonun artık hızla ilerleme ihtimali düşük..umarım istediğim eksik formalarımıza ulaşırız..blogu benim için aça selocana ve siz,tüm dostlara tekrardan teşekkürler

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır