Bu Blogda Ara

17 Temmuz 2009 Cuma

BEŞİKTAŞ FORMALARINI TANITTI

Beşiktaş önümüzdeki sezon giyeceği formaları tanıttı. Beğenip beğenmediğinizi yazabilirsiniz tabi ki. Ben baklavalı ve çubukluyu beğendim fakat beyaz forma biraz fazla iddialı olmuş. Şimdi Nasıl bağlayacam konuyu Galatasaray'a bakın :). Beşiktaş 2 ay önce Adidas ile sponsorluk anlaşması imzaladı, hatta 2 ay bile olmayabilir tam bilmiyorum. Adamların formaları şipşak hazır biz 05-06 sezonundan beri hatta 100.yılı sayarsak 04-05 ten beri adidasla temas halindeyiz ve devam ediceğimiz kesin, yeniz sezon formalarımız BJK'dan daha sonra çıkıyor. Ben ilk Galatasaray forma tasarımları hakkında bilgi verdiğim zaman yaklaşık 2 ay önce etraftan aldığım duyumlarda formaların tasarımlarının tamam olduğunu belirtirken, daha BJK Adidas ile anlaşma imzalamamıştı düşünün artık ! ve bizim daha 10 günümüz var tanıtıma.

Bir 2. şeye değinmek gerekirse; Gelecek sezon 3 formamız olacak demiştim BJK'da 3 forma çıkardı Adidas ile ve bu durum bizim de 3 forma çıkarıcağımız bilgisini güçlendirdi. Demek ki bu sene bu şekilde olacak. Ben zaten hep derim 4 forma çok fazla. Dünyada hangi takımın bir sezonda 4 forması var ki? 3 olması güzel olmuş.

Türk bayrağını da bu arada kalplerinin üzerinde koymuşlar bu da dikkatimi çekti.. Ayrıca Cola Turka tabi ki BEKO gibi olamaz ama bjk'ya yakışıyor bence. Türk Telekomdan iyidir ! Home forma Newcastle formasına 3rd forma da Marsilya away formasına benziyor bu arada.

BJK Formalarını genel olarak beğendim bizimkiler nasıl olacak acaba ?

Son olarak resmi tanıtımın 27 Temmuzda yapılacağını birkez daha hatırlatayım (umarım yanılmam) ve çıkacak tahmini formalarımızı birkez daha yazayım.

Bizim Formalar Duyumlara dayalı;

1) Parçalı forma 08-09'a oldukça benzer, V yaka fakat renkler biraz daha açık renk olacak.

2) Beyaz away forma, formanın üzerine çok da sık olmayan aralıklarla boyuna incecik çizgiler olacak çizgilerin renkleri kemik rengi olacakmış!! Hamburg forması gibi.

3) Mor forma olacak lila değil daha koyu mor renk forma (vadaalar renginde).

BJK 09-10 HOME


BJK 09-10 AWAY


BJK 09-10 3RD


müşkülpesent 'e teşekkür ederim.

Kaynak: sporx.com ve müşkülpesent :)

34 yorum :

vobeya dedi ki...

abi farkettin mi çubuklu ve beyaz forma logolarında kartal resmi yok.acaba bizim formalardan birine de böyle bişi yapabilirler mi.1908 logosu gibi?

Selocan dedi ki...

geçen seneki bjk formalarında da aynı şeyi yapmışlardı beyaz ve boyuna çubukluda normal logo ama o 2 tane garip enine biri beyaz siyah diğeri gri siyah olan da kartallı logo kullanmışlardı. Heralde 3rd formalarına bu geleneği uydurmuşlar geçen sene de öyleydi. Bizim formalardaki korkum bu sene bayrak kullanmayacağımız için boş kalan yere 1908 logosu koymaları. Onun yerine ASY logosu olsa saha sağlam olur.

vobeya dedi ki...

evet asy güzel olur.logolarda da son zamanlarda türk bayraklı bi logomuz var.metin oktay anı formasındaki logo.çok güzelmiş o yaa

Selocan dedi ki...

ben de severim o logoyu ama kullanmazlar bir 250 sene gibime geliyor kafalarına taş falan düşmesse.

Adsız dedi ki...

bu ne ya 3ü birbirinden kötü. çubuklu bile kötü o derece yani.

L dedi ki...

ya benim hep burda "ya yapma gözünü seviyim, ona şöyle denir mi" diyesim geliyor. neyse, yine herkesin "kendi görüşü" deyip geçelim. ama saçmalık çok yani.

çubuklu güzel ve evet, newcastle'ın son giydiği formaya çok benziyi. beyaz olanı sanırım düz beyaz yerine koymak lazım. yeri o çünkü. orada kırmızı kullanılması hoş. hani 07-08 beyazda da bir kırmızı şerit vardı.
üçüncü ise, aslında olması gereken kırmızı formanın yerine yapılan abuk bir şey. geçen seneki gereksiz enine çizgililerden bir tanesi gibi yani.
ben çok bekliyordum kırmızı bu sene, adidasın gelişiyle. olmadı.

Selocan dedi ki...

Beşiktaş 4. bir forma daha düşünüyormuş fakat resmi olarak tanıtılmamış ileride çıkma ihtimali varmış arasıra bazı maçlarda kullanılacakmış. Ve o forma kırmızı olacakmış duyduğum kadarıyla

L dedi ki...

abi 4 forma fazla değil. efendi gibi kullanmasını bilirsen hiç de çok değil. ama biz tutup içerde parçalı yerine 3 parçalı ve turuncuyu giyersek, o zaman olmaz tabii. bu işler düzene sokulmalı, hep söylüyoruz ama...

mesela bak, manutd'nin geçen sezon tam 5 forma kombinasyonu vardı. koca manutd di mi? ama bak, orda da oluyor demek ki.

L dedi ki...

hadi bea. o zaman harika olur işte. ara sıra ha. bir çıkarsalar kırmızıyı, bi kere giyseler de olur.

Selocan dedi ki...

Man u nun 5 forması mı vardı geçen sene? bir beyaz bir mavi birde klasik kırmızı vardı diye biliyorum başka ne vardı ? şort kombinasyonlarını mı diyosun yoksa.

L dedi ki...

evet. ben de zaten 3 forma demedim abi, 5 kombinasyon. beyaz-mavi, mavi, bir de home. diğerleri de kırmızı-siyah şort ve beyaz şort-beyaz forma olan.

L dedi ki...

3. forma aslında kötü değil ama, gereksiz olduğu için insan onay veremiyor kendi içinde. home formanın renklerinden bir forma daha giyilmez. de kim biliyor bunu acep.

mbelge dedi ki...

Valla pek de güzel formalar olmamış bence. Tek geçer notu çubuklu alır. Beyaz bi acayip olmuş, diğer damalı da Marsilya forması, onu da beğendiğimi söyleyemem. Hani renkleri ve armayı bir kenara atıp, objektif bakmaya çalışıyorum, yok yok yine olmuyor (: Bir de uzun bir aradan sonra formaya Türk bayrağı da girmiş. (:

L dedi ki...

o şampiyonluk sebebiyle hocam. geçen sene biz de olduğu gibi.

Selocan dedi ki...

abi işte sonuçta 4 tane forma üstü diyelim o zaman bir bize özel bir durum ne gerek var o kadar formaya 3 kafidir 3 tane de şort yapsa zaten 5 kombinasyon rahat olur. 4 forma üstü çok fazla bir takım için yıllarda hep aldık yük oldu :D

mami de zaten gönderme yapmış uzun zaman sonra diyerek anladığım kadarıyla haklıdır :)

L dedi ki...

abi fazla mazla değil. ama biz giymesini bilmiyoruz işte. hemen kurayım sana.
3 tanesi ligde giyilse efendi gibi. parçalı içerde, beyaz gerektiği zamanlar dışarda. bir de 3. forma (artık hangi renkse) nadiren içerde (ki aslında olmamalı, yapıldığı için yazdım ben), bazen de dışarda giyilsin. 4. forma da, ki bu da farklı renk varsayalım, avrupada giyilsin. aha bak oldu bitti. önemli olan düzen.

Adsız dedi ki...

@Lappapzade Abdurrahman Çelebi
formaya manevi değer açısından ya da kültürel özellikleri açısından hiç bakmadım. evet çubuklu seviyorum. parçalı forma hiç hoşuma gitmiyor. ama tamamen zevk meselesi. parçalının bizim kültürümüz haline gelmiş bir forma olması beni hiç ilgilendirmiyor esasında. dediğim gibi Galatasaray kültürünü forma da falan aramıyorum. İçten gelen bir Galatasaraylılık ruhu olduğunu düşünüyorum. ama size saygı duyuyorum. eminim sizin düşünceleriniz de değerlidir. belki bu tür şeyler bir kültür temsili için olması gereken şeylerdir. ama benim görüşüm-zevkim-fikrim bu. formanın kültürümüzü yansıtışına değil daha çok üstümde nasıl duracağına, tasarımına, renk tonlarına bakıyorum... :). ilginçtir bugün kullandığımız beyaz fonlu logoyu değil, şövalye logoyu daha çok seviyorum. :D tabi hem çubukluyu hem şövalye armayı sevmenin nedeni özellikle fatih terimli 2002-2003 sezonunun içimde bir ukte olarak kalmasından da olabilir. unutamadım o sezonu nedendir bilinmez? :D

yani ben saygı duyuyorum dediğim gibi. ama sevgili Lappapzade Abdurrahman Çelebi kardeşim, üslubun beni üzdü biraz. bana belki parçalı formanın, kullandığımız logonun önemini anlatacak insan sendin. :D. ama yani öyle bir yaptın ki. şimdi ben daha bir 'çubuklucu' oldum :D

L dedi ki...

hocam öncelikle kırıcı olduysam özür dilerim ama, hem daha önce bahsettiğim, hem de yeniden bahsedeceğim gibi, ben bu konularda katı ve hassasım.

senin formaya manevi ve kültürel açıdan bakmaman, formaya manevi ve kültürel açıdan bakılması gerektiği gerçeğini değiştirmez. sen durumu yeteri kadar algılayamamışsındır, olay budur. kültürel öğeleri yoksa, biz nasıl olur da gs'nin köklülüğünden bahsederiz? nasıl o zaman rakip takım taraftarına savunuruz kendimizi?

bizim düşüncelerimizi filan siktir et. bizim burda yapmaya çalıştığımız, gs kültürü, gelenekleri ve tarihi perspektifinden gs formaları hakkında bir şeyler karalamak. doğru açıdan bakabilmek. biz burda "sence-bence" muhabbeti yapmıyoruz. öyle yapmak istesek çok kolay. bizim de sevmediğimiz formalar olabiliyor elbet. ne bileyim parçalı öyle olmamış da böyle olmamışsa ben sevmeyebilirim. ama o sezon 1. forma çubukluysa, ben ağzıma geleni de söylerim. çünkü bu sence-bence den öte YANLIŞtır. senin zevkin oysa, yapacak bir şey yok. kimsenin değiştirmeye hakkı da yok. ama işin doğrusu başka. ayrıca ben de şövalye logoyu daha fazla seviyorum ama, tutup da "lan niye onu kullanmıyorlar" diyemem, çünkü işin aslı malum.

belki o insan hala benimdir, belki sen hala bizim yazılarımızı okuyup parçalının önemini anlayabilirsin. belki çok geç değildir.

saygı-sevgi vs.

Sercan dedi ki...

Bizimde 4 forma olacakmis.
4. forma kirmizi ve stil / kumas olarak mor gibi.
Ancak kis aylarinda cikacakmis.

b.p. dedi ki...

Bu kadar güzel renklere sahip olup yıllardır bu kadar kötü formalar yapmayı nasıl beceriyorlar anlamıyorum. Sorun üreticide de değil. Kaç tane değiştirdiler sonuç hep aynı...
2000-01'deki Reebok ve 100 yıldaki Puma formaları en iyileriydi bence.

L dedi ki...

@b.p.:

katılıyorum. o yıllar bjk formaları çok iyiydi.

Özgür Şeker dedi ki...

1.Pijama gibiler.
2. Çubuklu forma Newcatle forması
Baklavalı forma geçen sezonki marsilya forması
Ne yedüğü belirsiz beyaz formada Udinese forması :) ciddiyim bakın karşılaştırın.

Selocan dedi ki...

ben beğendm vallahi formaları :) tamam başka takımların tasarımları araklanmış fakat bu kötü forma anlamına gelmiyor bana göre. Marsilya formasını da sevmiştim Newcastle formasını kim sevmez zaten e bunlar benziyor diye neden beğenmeyeyim tam tersine sevdiğim formaları yapmışlar o yüzden beğendim. benim fikrim tabi bu. Birde udinese forması kadar kötü değil o beyaz forma bu kadar acımasız olmayın :D adidasın bu seneki tasarımı olan o kırmızı şeritler (ispanya milli takımı) biraz abartmışlar yanlarına birde kartal pençesi gibi dizmişler siyahları.beyaz biraz zayıf fakat geçen seneden sevdiğim formaları bu sene bjk giyecek o yüzden sevdim ben tasarımlarını sonuçta benzemek başka çirkin olması başka.

L dedi ki...

abi benzemesi, arak olduğu anlamına mı gelir?

Selocan dedi ki...

abi arak dediğime bakma işte aynı kalıpları kullanmışlar sonuçta adidastan birtane kalıp seçiyorsun adamlar tasarlıyor demek ki BJK bunları uygun görmüş gerçi geçen senenin tasarımıydı o baklavalı ama beğenmişler onu seçmişler. Ben diyorumki bir başka takımın formasına benziyor diye kötü olacak diye düşünmüyorum yani ben geçen sene marsilyanın o formassına hasta olmuştum şimdi bu da ondan alınmış diye neden beğenmeyeyim tam tersi hoşuma gitti bence güzel tasarım.

L dedi ki...

aslında tam olarak da benziyor denemez marsilya örneği için. tam olarak baklava desen değil bu. ama o dörtgenleri görünce hemen atlıyoruz, sorun orda.

Özgür Şeker dedi ki...

hayır arak değil ama insan kendine özgü birşey yapar.Zaten birebir değil benziyor :)

çubukluya northern rock newcastle'la birebir oluyor :)

Ben beşiktaşlı olsam rahatsızlık duyardım onun için yazdım.

Özgür Şeker dedi ki...

not: birebir kısmı çubukl için geçerli.

Özgür Şeker dedi ki...

bu arada benden sonra yazılan yorumları okumadım

Lappapzade Abdurrahman Çelebi

bana yazdın sandım arak olayını :) ama cidden baklava ve çubuklu çok çakma durmuş.

havyarsız dedi ki...

bizde nasıl parçalı her zaman her koşulda birinci forma olmalıysa,beşiktaş'ta da dümdüz beyaz forma ve siyah şort ikilisi birinci forma olmalıdır, fenerde çubuklu olması gerektiği gibi. ancak bjk'^de bu yıl böyle bir forma görmemek aksine hiç gereği olmayan grili siyahlı bir tasarım görmek beni tatmin etmedi.

havyarsız dedi ki...

söylemeden geçmeyelim, reklamları formaya güzel oturmuş, beyaz formada da, çubuklunun beyaz yerlerinde de reklam beyaz yazılmış herhangi bir arkaplan yok be sadece konturla hem reklam okunabilirliği artmış hem de formayla btünleşmiş.

L dedi ki...

@h.kahvaltı-ilk yorum:

ağzına sağlık hocam. daha doğrusu eline. ama ben sezon içinde o kombinasyonu bir şekilde yapıp giyeceklerini düşünüyorum. geçtiğimiz sezon da yaptılar çünkü.

Ercan Güney dedi ki...

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=15256

Yukarıda Kartal Yuvası'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy'un formalar hakkında yaptığı açıklamalar var. Bence formalar vasatın biraz üstünde. Üçü içinde kötü diyemem ama daha iyisi olabilirdi. En azından bende kırmızı forma bekliyordum. Ayrıca pes6 oyunu için formalar yapıyorum bazen, bikaç tanesi aşağıda ilgilenenler bakabilir.

http://img31.imageshack.us/img31/2529/0910adibjk.png
http://img176.imageshack.us/img176/5015/0910adibjkwhi.png
http://img34.imageshack.us/img34/5480/0910adibjkgry.png
http://img34.imageshack.us/img34/5883/0910adibjkred.png

calibra dedi ki...

Ben beğendim açıkçası..

Hepsi özgün olmuş aslında.

Tamam her zamanki gibi adidas'ın fiks kalıpları ancak, damalı forma, beyazdaki ekstra çizgiler, çubuklunun formu falan Beşiktaş'a özgü olmuş bunlar da bence bu kreasyonu kıymetlendirmiş..

4. forma olmalı mı olmamalı mı tartışılır, bence de gerek yok aslında; ama eğer olacaksa bu sezonki Kırmızı olmalı artık kesinlikle !

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır