Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2009 Perşembe

FENERBAHÇE FORMALARINI TANITTI #2

Ayanux ile aynı anda yazıya başlamamız ilginç olmuş :D ben daha az profesyonel yazdım öncelikle ayanux'unki mutlaka okunmalı bkz: FENERBAHÇE FORMALARINI TANITTI

Fenerbahçe de formalarını dün akşam (22 temmuz) tanıttı en sonunda ve onlar da 3 forma ile bu seneye başlayacaklarını gösterdiler, öncelikle bu dikkatimi çekti. Beşiktaş ve Fenerbahçe Adidas ile bu seneye, en azından başlarken, 3 forma ile çıkacaklar. Daha sonrası için BJKnın bir planı var diye biliyorum. Bizim de 3 forma ile çıkacağımız kesinleşti bu 2. takımla, fakat bizim de ilerki zamanlar için bir sürprizimiz olabilir.

Formalara gelicek olursak, çubuklu sarı lacivert formadan başlarsak; Geçen sezonun aynı forması sadece 09-10 sezonu kalıbı ile yapılmış fakat geçen sene ile aynı düzene sahip eğer omuz kısmındaki Adidas çizgilerine, düzenine dikkat etmezsek tamamen aynı forma diyebiliriz. Ayrıca arka kısmını düz yapmaları Avrupaya güzel bir hazırlık olmuş.

Sarı beyaz formaya bakıcak olursak; Bu forma da 07-08 sezonunun sarı beyaz formasına oldukça benziyor. Geçen sezonki kuruluş formaları enine çizgiliydi, bir önceki sene çubuklu versiyon kullanmışlardı, bu sene yine çubuklu kullanmışlar. Yine çok az değişime uğramış bir away forma.

Lacivert arma formaya bakarsak; Fenerbahçe geçen ay yaptığı açıklamada taraftarların hoşuna gidecek bir farklılık yapacaklarını duyurmuştu. Taraftarına farklı bir tasarım hatta farklı bir renk sunacağı konuşuluyordu. Aziz Yıldırım'ın farklı anlayışı buymuş ya da klasiklerden uzaklaşma mesafesi bu kadarmış (Bir alt paragrafta buna da değineceğim). Forma aslında oldukça nostaljik bir tasarıma sahip Daha önce Avrupada 90'lı yıllarda buna benzer bir akım vardı. Büyük takımlar formalarına dev armalarını desen olarak kullanıyorlardı. Fenerbahçe farklı ve yeni olduğu kadar aslında oldukça nostaljik bir forma ile karşımıza çıktı. 3rd formayı ben beğendim fakat illa ki beğenmeyeni de olur.

Aziz Yıldırım ve forma anlayışı: Aziz Yıldırım'ın aslında takdir edilebilecek bir özelliğidir Fenerbahçe formalarının aynı olması. Forma tasarımları başkanlar tarafından onaylandığı için en son söz hep onundur. Bir örnek vermek gerekirse Aziz Yıldırım'a mor forma ile çıksaydı tasarım ekibi şuan başka bir iş arıyorlardı. Geleneksel olmak ne kadar önemli: Geleneksel olmanın kötü bir şey olmadığını söylerim, en azından Galatasaray'ında belli bir kalıpta Parçalı formasının olmasını isterim. Fenerbahçe bu geleneksel çubuklu formasını yıllardır hiç bozmadı aynı düzende devam ediyor. 3rd formaları da çok macera dolu olmuyor kararında yani. Ne oluyor; Bir sene neon yeşili oluyor, bir sene turkuaz, bu sene de dev armalı forma. Bu tip tasarımları da yapıyorlar. Fakat ne bileyim bir mor forma yapmıyorlar yapmazlar. Ayrıca geleneksel çubuklu formalarını 100 yıldır koruyorlar ve son senelerde tasarımında bile aşırı bir değişikliğe gitmiyorlar. Benim şahsi fikrim Fenerbahçe'nin home formalarında geleneksel kalması, tasarımı aynen saklaması ve 3rdlerde de ufak, abartılmayacak ancak yine de bir farklılık sunması takdir edilesi bir olay. Bence forma konusunda başarılılar.

Benim 09-10 sezonu Fenerbahçe formaları hakkındaki yorumum. ilk 2 formayı beğenmedim aslında beğenemedim çünkü buram buram Fenerbahçe kokuyor her sene aynı bu 2 formaya bakıyoruz sempati beslemediğim için beğenmedim. Yoksa zaten her sene aynı formayı çıkardıkları için fazla yoruma gerek yok. 3rd forma ise hoşuma gitti nostalji yaşatması çok güzel bir düşünce. Bu sene çok satılacaktır bu forma yüzde yüz eminim.

Biz 3rd forma olarak mor forma yapıyoruz onlar bu dev armalı formayı yapıyor. Şimdi sormak lazım. Mor forma mı daha çok satılacak yoksa bu dev armalı forma mı? Cevap çok basit. Mesela bizde de ana rengi sarı olan ve dev armamızın hafif silüet şeklinde yer aldığı bir forma sizce ne kadar satardı? Bu soruları sorayım yorum kısmında hakkında konuşuruz.

Resimleri Lappappa 'dan aşırdım :) çok kaliteli ve büyük ebatlı fotolar. Teşekkür ederim kendilerine :)

HOME


AWAY


3RD

6 yorum :

ayanux dedi ki...

iki dakika dayanamadın di mi selocan :)

Selocan dedi ki...

abi erkenden yazayım sen de üstüne güzel teknik detaylarla bir yazı daha koyarsın demiştim :D ama sen de sağolasın hemen yazıyı koymuşsun :D

b.p. dedi ki...

"ilk 2 formayı beğenmedim aslında beğenemedim çünkü buram buram Fenerbahçe kokuyor her sene aynı bu 2 formaya bakıyoruz sempati beslemediğim için beğenmedim."

Bu demekki başarılı olmuş formalar :)

Selocan dedi ki...

katılıyorum :)

Sercan dedi ki...

Bu seneki milan formasi daha cok yakisirdi.
Daha cok ve daha az cubuklu olmali.

vobeya dedi ki...

bizim türk tlk. reklamıda arka fonsuz olacak bence.cola turka ve avea yı bu şekilde yerleştirdiler.tabi biz bir değişiklik yapmazsak umarım bizimkide böyle olur

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır