Bu Blogda Ara

16 Temmuz 2009 Perşembe

YENİ SEZON FORMALARINDA HALDUN ÜSTÜNEL MODELİ

Öncelikle kendimi Fanatik gazetesi gibi hissetiğimi söyleyeyim. Bugüne kadar 09-10 sezonu ile ilgili ne yazdıysam hep ters köşeye yattım bir iki istisna dışında kusurma bakmayın artık :). Gerçi ben bu yazıları yazarken bunların konuşulan bahsedilen şeyler olduğunu öncelikle söyleyeyim, yani kafadan atmıyorum, aldığım duyumları sizinle paylaşıyorum. Her neyse bir başlık altta Tobol maçına yeni sezon formalarından biriyle çıkabiliriz, konuşulan bu demiştim. Yanıldım. Galatasaray UEFA ön elemesi maçına 09-10 sezonunun ilk maçına formalarını yetiştirememiş demek ki. Formaların hazır olduğunu en azından tasarımlarının hazır olduğunu ve üretime geçmeye de hazır olduklarını biliyordum, hatta üretildiklerini dahi düşünüyordum. Fakat bu maça 08-09 sezonu formalar ile sahaya çıktık tabi ki birkaç modifiye ile. Bu ters köşe ile Galatasaray'ın formaları çok iyi sakladığını!! tıpkı Haldun Üstünel'in transferlerde yaptığı ters köşe taktiğini kullandığını düşünmeye başladım ciddi ciddi.

Bu maçtaki formalara gelirsek. Öncelikle apar topar hazırlanmış ve Ligde giydiğimiz formalar olduğunu söyleyeyim. Kollardaki ülker kırmızı bant ile kapatılmış ve göğüsteki avea da hazırlık maçı taktiği yapıştırma türk telekom reklamı ile kapatılmış. Şaşırdığım bir olay UEFA'nın takımlara uyguladığı bir kuralın ihlali. Galatasaray demin de dediğim gibi lig forması ile sahaya çıkmış. Çünkü sırt tarafı da parçalı. Bilindiği gibi UEFA kurallarına göre çubuklu, parçalı ve bu tarz sırtı düz olmayan formaları avrupa maçlarında giymek yasak. O yüzden Galatasaray geçen sezon Parçalı formasının bir de sırtı düz olan halini üretmişti (satılmadı hiç) fakat bu maçta bu kural atlanmış. Belki ön elemenin dibi olduğu olduğu için pek önemsenmemiştir bu durum.

Sonuç olarak yine ters köşe oldum GELECEK SEZON FORMA TAHMİNLERİ bölümüme bakarsanız orada formalara dair birçok tahmin var acaba hangisi tutacak çok merak ediyorum. Ama tutmazsa da hiç şaşırmam.

Son olarak Tobol'un formaları da Nike'ın mağazalarında satılan spor tshirtleri gibi, hani koşu için ya da spor salonuna giderken giymek için alırsınız. Bence o tarz bir mağazadan alınmış ve önüne kulüp arması dikilmiş :D.

Galatasaray'ın yeni sezon formalarını bu maçta da göremedik bize 08-09 formalarının modifiye hallerini göstermeye devam ediyorlar. 09-10 sezonunun artık resmi maç dönemine geçtik fakat hala bir önceki sezonun formalarını kullanıyoruz. Bu kadar gecikmesinin sebebini merak ediyorum. BU FORMALARIMIZI HATIRLIYOR MUSUNUZ ? #5 başlığında da aslında bu konudan biraz bahsetmiştik. Galatasaray takımı bu tarz gecikmeleri yaşadığında tarihte de bir önceki sezonun formalarını giymişti sezon başlarında hatta bu balığın yorum kısmında tartışmalarda çıkmıştı madem giyildi resmi maçta o sezonun formasıdır demişti bir okuyucu şimdi bu tobol formasına da 09-10 sezonu forması diyebilir miyiz acaba :) demiyelim çünkü çok kötü bir modifiye. Her neyse bu sefer çok fazla geciktik artık sabırsızlanıyoruz formalar bu kadar geç çıkmasın biz de böyle sorunlar yaşamayalım. Ben en son 21 temmuz diye bir tarih almıştım ama dediğim gibi ne söylediysek yanlış çıktı çok da güvenmeyin :D

Son olarak da Gelecek sezon formalarını biraz tanıtayım bakalım aldığım duyumlar tutacak mı?

1) Parçalı forma 08-09'a oldukça benzer, V yaka fakat renkler biraz daha açık renk olacak.

2) Beyaz away forma, formanın üzerine çok da sık olmayan aralıklarla boyuna incecik çizgiler olacak çizgilerin renkleri kemik rengi olacakmış!!

3) Mor forma olacak lila değil daha koyu mor renk forma.

Bakalım bu tahminlerim ne kadar tutacak !!!

14 yorum :

müşkülpesent dedi ki...

bu sezonun forması demeyiz bu sezonda giyildi deriz anlaşamadığımız nokta o :)

bu forma 2009-10 da giyildi desen 10 sene sonra kimse sana giyilmedi diyemez. :)

neyse geçelim o konuyu şu sık çizgili formanın benzerini nike arsenale yaptı galiba bide hamburgun geçen senelerde sık çizgili beyaz bir forması vardı.

tobol maçına yeni formayla çıkmazlar demiştim :)

Selocan dedi ki...

Yok abi sözüm sana değil zaten.

Doğru sen söyledin haklı da çıktın ama yeter artık yani 2. maç için tahminin nedir ? forma olarak :D

Bu Hamburg formasına benzer bir forma olacak benim duyduğum kadarıyla aynı onun gibi işte beyaz forma o şekilde olacak diyorlar

müşkülpesent dedi ki...

bence ikinci maçtan önce forma lansmanı yaparlar zaten sami yen de maç öncesi satış yapmak istiyolarsa sezonun ilk maçından önce yapmaları mantıklı bir hamle olur.

bir de takım yurtdışından geldi bir gün istanbulda kaldı ve kazakistana gitti o araya lansman sıkışmazdı deplasman maçını araya sıkıştırıverdiler.

bence bu arada lansman yaparlar ve formayla çıkarlar yapmazlarsa büyük kayıp yaşarllar maç günü satışında eğer böyle yamalı forma satarlarsa rağbet olmaz.

L dedi ki...

beyazın tarifini okuyunca aklıma 07-08 b.leverkusen away geldi. bize karşı da giymişlerdi hatırlarsınız.

Selocan dedi ki...

Doğru diyorsun müşkülpesent 2. maça mutlaka yetişmesi lazım maç günü iyi satış yapılabilir. işte ben 21 temmuz diye bir duyum almıştım bakalım ne olacak :D

Adsız dedi ki...

tobol maçında giydiğimizin yeni sezon forması olmamasını umuyorum... parçalı yerine çubuklu yapsalar daha çok mutlu olurum. en azından ekstra olarak çubuklu düşünülse keşke... ama 2009-2010 formalar açısından kötü bir sezon olacak gibi gözüküyor...

Selocan dedi ki...

Çubuklu bir forma düşüncesi ilk başlarda vardı yapılıcaktı fakat sonra vazgeçtiler 3 forma tanıtılacak diyorlar şimdi. Fakat benim düşüncem sürpriz bir forma olabilir Çubuklu fikri geri gelebilir ya da düz kırmızı bir forma olabilir ilerde formaların satışına da bağlı olarak. Çünkü birkaç forumda düz kırmızı formadan bahsediyorlar fakat yapılacak tanıtımda bu formalar olmayacak şimdilik..

L dedi ki...

"parçalı yerine çubuklu yapsalar daha çok mutlu olurum."

arkadaş haklı. hatta sarı-kırmızı olmayan formalar giymeliyiz. toptan marjinal. veya her yıl bir taraftara sormalılar forma nası olsun diye. en iyisi bu.

Adsız dedi ki...

ben takımımın değerini giydiği forma veya o formanın renkleriyle ölçmüyorum. eminim önemlidir. Galatasaray beyaz tişörlerle çıksa sahaya benim için pek değişen birşey olmaz.
Parçalı forma da bizim için bir klasik olabilir ama daha önce bu sitede yazıldığı gibi tarihimizin en önemli 2 sezonun da parçalı forma giymemiştik (99-00-01). farklı bir forma Galatasarayın değerini alıp götürmez. formalar değişir, futbolcu değişir, taraftar gelir geçer, Galatasaray hep aynı kalır. biraz değişimden biraz marjinallikten zarar gelmez :)

L dedi ki...

forma konularına efendi gibi karar verildiğini bilsek, marjinallikten biz de sıkıntı duymayacağız da, öyle değil işte maalesef. o sebepten her sene "lan yine ne abukluklar olacak" diye bekliyoruz.
takımın değerini renkle ölçmüyor olabilirsiniz ama, bu takımın bir kültürü yoksa, nerde kaldı önemi? o zaman siirt-jet pa dan ne farkımız var?

Selocan dedi ki...

@lappap

abi o kişisel görüş çubuklu formayı seven de olabilir benim de sevdiğim çubuklu formalarımız var. Tarihe bakınca da bak 40 yıllara indik o zamanlar bile giyiyormuşuz. Ben de açık konuşmak gerekirse çubuklu formaya karşıyım ama çok güzel olanları da var tarihimizde bu kişisel görüş sonuçta :D sen çok katısın bu konuda

L dedi ki...

abi


bak bu konuda.

neyse ya. boşver.
kldfjalfjas

havyarsız dedi ki...

geçen yıl da bir avrupa maçımızda (eleme) parçalı giyildiğinde arkası da parçalıydı. sanırım elemeden çok ana tablo maçlarında bakıyorlar bu olaya.

müşkülpesent dedi ki...

sonuçta bu bir intertoto maçı sayılır o kadar takmamışlar yoksa o stadda da uefa maçı oynanıyosa daha ne olsun

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır